Muškarac koji vas želi "popraviti" lako vas može i zamijeniti: Psiholog ističe kako otkriti koliko vas voli

Psihologinja Victoria Kirsta piše o tome kako da procijenite koliko ste važni svom partneru. 


Sve što trebate je obratiti pažnju da li vam muškarac postavlja bilo kakve zahtjeve, uslove ili vas možda neprestano pokušava "ugurati" u neki svoj okvir? Ako muškarac sve ovo radi sa vama tada su velike šanse da mu niste jako važni. 

Problem u ovakvim vezama nastaje kada žena sve više nastoji udovoljiti njegovim prohtjevima, ali to se sve nekako čini nedovoljno. Zato zapamtite: ako vam vaš muškarac neprestano govori da bi bilo dobro da nađete bolje plaćen posao, izgubite više kilograma i uradite nešto više za njega, onda vas jednostavno ocjenjuje kao proizvod na tržištu. 



Možda će vam se lažno učiniti da on samo brine o vama, ali to nije način na koji se trebamo brinuti jedni o drugima. Briga je kada prvo voljenu osobu pitate o njenim željama, pomažete joj da to ostvari i podržavate je, a ne samo da izlažete šta vam se ne dopada i namećete svoje mišljenje i zahtjeve. 

Ako muškarac neprestano nešto zahtijeva od vas i želi vas nekako "poboljšati", to znači da vas lako može zamijeniti drugim, takoreći, "poboljšanijim modelom". Na kraju, njega vjerovatno zanima kako da od vas napravi osobu kakvom vas želi vidjeti, a ne kakva ste zapravo osoba u duši. 



A ako se ne počnete opirati i ako izgubite svoje samopoštovanje, vaša važnost za njega vjerovatno  nikada neće porasti. Iako biste vjerojatno trebali razmisliti treba li vam uopšte veza u kojoj vas neprestano pokušavaju prepraviti i "ugurati" u nekakav okvir, iskazujući time svoje nepoštovanje? 

Ako ste već više puta pokušali prenijeti svoj stav muškarcu, ali on i dalje nešto zahtijeva od vas i ne želi ništa da promijeni, onda dobro razmislite koliko mu je stalo do vas i napravite svoj izbor.

Pokreće Blogger.