Tanka je nit između ljubavi i mržnje: Ako ne želite da vas partner zamrzi izbacite 5 navika

Da biste očuvali sreću u vezi ili braku potrebno je da ne radite neke klasične greške koje će mnoge muškarce odbiti od vas a da vam to možda i ne kažu.


1. Nemate svoj vlastiti život: Muškarci vole da imaju hobije u kojima uživaju sami ili sa svojim prijateljima, i ono što će ih lako odbiti od žene je potreba da stalno bude s njim, da se ne družite s prijateljima, da nemate svoje hobije, da nemate vrijeme za sebe niti druge interese u životu – osim njega!

2. Džangrizalo: Muškarci ne vole žene koje stalno nešto negativno komentarišu. Razlog zbog kojeg ih to ne vole je, kada počnete sa tim, podsjećate ga na njegovu majku - i to ga odbija. Ako krenete da ponavljate sto puta jedno te isto - samo će vam tjerati kontru. 



3. Kada želite da ga promjenite: Da, vaša ljubav ga može učiniti boljim čovjekom ali to ne znači da treba vi da ga promjenite. Nemojte pokušavati da ga natjerate da nosi nešto što se vama dopada. Ne forsirajte ga da nađe „pravi“ posao, ako zarađuje dovoljno preko onoga što radi. 

Muškarci su takvi kakvi su i kada pokušate da promjenite dosta stvari na njemu rizikujete da vas zamrzi. 4. Samodopadni ste: Samopouzdanje kojim žena zrači svakako je nešto što muškarce jako privlači, no tanka je linija između samopouzdanja i sebičnosti. 


Pretjerana samodopadnost može prestrašiti muškarca i otjerati ga dalje od vas. 5. Prevelika kontrola: Kada stalno analizirate svog partnera i dajete mu savjete, iako vam ih nije ni tražio, postaće nervozan u vašem prisustvu. Tako iznerviran, prestaće da vam se kasnije povjerava i okrenuće se više svojim prijateljima i porodici. Ako ne želite da vaš muškarac bude distanciran od vas, samo ga slušajte. Bez mnogo gušenja!

Pokreće Blogger.