Psihologija srećnog života: Ako vaša sreća zavisi od drugih - U velikom ste problemu

Da biste izgradili dobru budućnost u kojoj ćete biti ispunjeni važno je da budete malo i sebični.


Ako vaša sreća zavisi od drugih, doći će vrijeme kada ćete shvatiti da uopšte niste srećni. Mi zapravo tako tražimo tuđu sreću, a ne svoju. Tražimo sigurnost da bi izbjegli svađu. Tražimo radost kroz ugađanje drugima, i ne shvatamo da to nije naša radost. 

U životu se uvijek trudimo da se slažemo sa svima. Sa kojim ciljem? Trudimo se da drugi ne misle loše o nama, izbjegavamo diskusije, izbjegavamo da se osjećamo loše i drugačije od drugih. Na kraju, kad god je to moguće, trudimo se da radimo ono što drugi očekuju od nas kako bismo izbjegli stvaranje sukoba. 



Ali, takav način života ne donosi sreću. Ako drugi ljudi misle drugačije nema potrebe da se slažete sa njima da biste ostali u dobrim odnosima! Svi moramo poštovati drugačija mišljenja, ali ako neko ne misli kao mi, ne moramo se osjećati loše. 

Ne morate se slagati sa svima ili se osjećati odgovornim za bilo koju situaciju. Prihvatite da sreća drugih ne mora biti vaša, da će uvijek postojati neko ko vam se ne sviđa i da je to nešto što nikako ne možete izbjeći. Naučite biti srećni uprkos kritikama, odbacivanjima i sukobima.



Naučite biti srećni zbog sebe, i više radite stvari koje vas čine sretnima. Mislite prvo na sebe, a ne na druge. "Ako vaša sreća zavisi od drugih, zaista mislim da ste u problemu." ~Richard Bach.

Pokreće Blogger.