Neki muškarci su vječite neženje: 4 razloga zbog kojih vas muškarac možda neće oženiti

Ova je situacija mnogima poznata: muškarac i žena zajedno su već nekoliko godina, ali braka ni na pomolu. Najčešće je muškarac najveći krivac kada se dvoje nađu u toj situaciji. 


Donosimo nekoliko razloga zašto muškarci ne postavljaju "veliko" pitanje i nakon mnogo vremena. 1. TAKO JE NAUČIO: Najvjerovatnije je odrastao u nepotpunoj porodici, u kojoj nije bilo oca ili su imali jako loš odnos zbog čega se sam plaši muškarca. 

2. PLAŠI SE ZVANJA "MUŽ". Živiš s njim, spavaš s njim, imate zajednički budžet i njemu je to dovoljno. On u svojoj glavi misli da mu vjenčanje neće donijeti nikakve bonuse, već samo probleme. 3. MOŽDA NAIĐE BOLJA: 



Najčešći tip vječnog neženja je Don Juan koji nije siguran da li je njegova draga najbolja. Jednostavno ne razumije kako je moguće oženiti ovu djevojku, ako sutra, možda, sretne još jednu - sto puta bolju. Potraga za idealnim tjera ga da mijenja partnera često. 

4. JEDNOSTAVNO TO NE PLANIRA: Ponekad je žena s kojom je muškarac u vezi 'prikladna' situacijama koje se odvijaju u njegovom trenutnom životu, ali ne i za budućnost. Nekad muškarac samo želi podršku kad prolazi određene periode u životu.



Takvom muškarcu odgovara žena koja ga podržava, ali ga ne izaziva. Kada muškarac postane uspješan želi ženu koja će mu postavljati izazove i poticati ga na određene rizike, zdrav način života i slično. Svi ovi razlozi možda vam objasne zašto se ne ženi. U međuvremenu zapitajte se koliko mu značite.

Pokreće Blogger.