Kako promijeniti iritantne navike muškarca a da ga ne odbijete: Počnite prvo od svojih

Ako vas ponašanje vašeg muškarca sve više iritira i čini se da mu stalno ponavljate jedno te isto - vrijeme je da naučite važnu lekciju, kako vi tako i vaš muškarac.  


Počećemo od toga da morate naučiti kontrolisati svje emocije, a ne dozvoliti im da one kontrolišu vas. Šta god radili potrudite se da mu ne naređujete. Ova taktika je od početka osuđena na neuspjeh. Što više pokušavate kontrolisati ishod, to postajete više iznervirani, bijesni ili uvrijeđeni. 

Evo kako da promijenite iritantne navike kod svog muškarca: Sagledajte stvari iz drugog ugla. Promijenite fokus i dobićete potpuno drugačiji rezultat. Kao što je spisateljica Diana Burney rekla: "Kad promijenite svoja očekivanja - promijenićete i stvarnost." 



Dakle sledeći put kad vas iznerviraju prljave čarape na podu, otvoreni kuhinjski ormarići ili nešto što vas nervira od vašeg supruga zapitajte se: Ako bi za sat vremena bio smak svijeta, koliko vam je bitno da se izgalamite na svog muža zbog tih iritantnih sitnica?

Tada bi trebali shvatiti koliko je to što je učinio banalno, i može proći bez da galamite i histerišete. Umjesto drame samo recite: "Mnogo bi mi značilo kada bi pokupio te svoje prljave čarape, ili ja zatvaram za sobom kuhinjske ormariće, možeš li i ti učiniti isto?



Vježbajte ovaj pristup i uskoro bi se mogli naći u mnogo boljim odnosima sa svojim partnerom. Čim se prestanete nervirati zbog takvih trenutaka, shvatićete da se oni mogu riješiti i na lijep način. Odmah ćete se osjećati bolje čim otpustite velika očekivanja i prestanete biti opsjednuti onim što on radi ili ne radi.

 Imajte na umu da sitne, iritantne stvari mogu uništiti i najjača osjećanja i najbolje veze. Ne dopustite da se to dogodi u vašoj vezi. Isto tako imajte na umu da ne možete promijeniti odraslu osobu, možete samo promijenite stav prema njegovim nedostacima. 

I najvažnije: češće se šalite i smijte. Život je prekratak da biste se stalno nervirali zbog stvari koje vaš muškarac radi i kvarili svoju ljubav zbog razbacanih čarapa. Ljubav mnogo više vrijedi, zar ne?

Pokreće Blogger.