Nevjera u očima muškarca: Za neke ljude preljuba je razonoda, baš poput ribolova

Mnoge preljube se dešavaju iz dosade, a ne iz zaljubljenosti ili ljubavi prema drugoj osobi. 


U tom slučaju, varanje je samo jedan od oblika razonode, poput ribolova ili druženja s prijateljima u baru. Način na koji možete promijeniti svoj život, ništa više. Ako muškarac vara ženu to ne mora značiti da ju je prestao voljeti, da je loša ili da namjerava napustiti porodicu. 

Možda ga je samo obuzela strast, trenutak slabosti... Ali ono što je važno znati jeste da je stras prolazna stvar. Muškarac takvu vezu može zaboraviti za par sati. Generalno, bitno je zalagati se za otvoreni dijalog parova i supružnika, i ne bi trebalo postojati tajne između muža i žene, uključujući i one erotske. 



Ako se nalazite u vezi gdje vaša partnerka ne ispunjava vaše želje budite dovoljno zreli pa joj to recite. Naivno je nadati se da će voljena osoba samostalno pogoditi šta zapravo želite, o tome morate otvoreno pričati. Generalno, ne biste se trebali bojati igrati i eksperimentisati. 

Nikad ne znate šta društvo prihvaća, a šta ne, koja pravila i moralne norme postoje - budite otvoreni za nove stvari i bar pokušajte prije nego što kategorički osudite nešto. Za muškarca je vrlo važno da njegova supruga želi saslušati njegove želje. 



Čak i ako je strast popustila, ljubav između supružnika i dalje postoji, i u takvim vezama ljubavni odnos može biti sjajan i bez strasti. Jer sa suprugom treba da razvija savršen odnos bez tajni i taktika. Ponekad muškarci popuštaju slabostima, prepuštaju se instinktima i emocionalnim impulsima. 

Ponekad se čak i ne stide toga jer vjeruju da im ta afera ništa ne znači i da će je već sutra možda okončati. Dok svoju ženu smatraju saputnicom za cijeli život koja je ipak na prvom mjestu. U tom slučaju zapitajte se da li je to vrijedno svega? Da li su afere vrijedne toga da povrijedite ženu koju zaista volite. Upamtite, kad slomite njeno srce teško ćete ga ponovo zalijepitit.

Pokreće Blogger.