Žene koje pomažu drugim ženama su obično srećnije i uspješnije: 6 osobina prave prijateljice

Žene koje podržavaju druge žene imaju veće šanse da će uspjeti u životu i biti srećnije. Ovo nije mit! 


Prijateljstvo nije samo dijeljenje ruža za usne, već pokazivanje istinske ljubavi, poštovanja i podrške. Ovo su osobine prave prijateljice: 1. Ohrabrujte. Ako vas druga žena pita za savjet, umjesto da kažete da joj ne treba savjet, pitajte je kako je možete podržati. 

Ako želi raskinuti s momkom, pomozite joj da razmisli da li je to najbolja opcija. Ako želi da se upusti u neki posao, podržite je i recite da čini sve što misli da treba. 2. Slušatje. Pustite je da priča. Nije sve u tračevima. Kad su žene pod stresom, razgovor ih doslovno smiruje jer se u ženskom mozgu proizvodi hormon zvan oksitocin. 



Ignorisanje prijateljice kad joj je potrebno olakšanje tokom teških vremena najgora je stvar koju možete učiniti. 3. Dijelite svoje znanje. Podijelite svoje znanje sa pdrugom ženom i pomozite da se osjeća ugodnije. To je dobro i za vašu karmu. 4. Pokažite gdje griješi. Sjetite se sebe kad ste bili tinejdžerka - voljeli biste da vam je neko ukazao na vaše greške. 

Ne morate biti dosadni svojim savjetima, ali uvijek je dobro reći ili raditi nešto što će im pružiti više samopouzdanja. Možete im reći da su lijepe baš takve kakve su, i da ne zaborave da vode brigu o sebi i svom ličnom rastu i razvoju. 



5. Udijelite komplimente. Svi mi volimo komplimente, ali razmislite koliko ih puta dnevno kažemo drugima. Vas neće koštati ništa, a drugoj ženi će veoma prijati i značiti. Nazovite svoju majku i pitajte je da li joj nešto treba. Možete joj i kupiti cvijeće bez ikakvog razloga. Takve stvari će uljepšati dan i njoj i vama. 

6. Spajajte žene. Upoznajte žene koje poznajete. Možda imaju sjajnu ideju za posao. A ako je vaše okruženje uspješno, i vi ste. Ne morate rušiti jedna drugu i sakrivati svoju najbolju prijateljicu od svih. Što je više žena povezano i prijateljski raspoloženo, to više imaju šanse za uspjeh u životu.

Pokreće Blogger.