Najbolja osveta je odbiti da se svetite: Pustite sudbini da se pobrine za loše ljude

Kada vas neko povrijedi, nemojte se zalijetati da mu se svetite, pustite sudbini da se pobrine za njih.


Ako se osoba loše odnosi prema vama, najbolje što možete učiniti jeste pokazati da ste na mnogo višem nivou, a to ćete učiniti tako što ćete je samo precrtati iz svog života, bez da se svetite. Što više dopuštate da vas želja za osvetom izjeda, to se gore osjećate. 

I kada dobijete priliku da se osvetite to vam neće donijeti nikakvo zadovoljstvo. Ako vas neko pokuša povrijediti ili odvući na dno, jednostavno prekinite sve veze i ostavite tu osobu u prošlosti. Ne može vas niko povrijediti ako više nije dio vašeg života. 



Želja za osvetom veže vas za prošlost i čini život mnogo težim. U većini slučajeva to samo pogoršava čovjekovo emocionalno stanje. Ako ste dobra osoba nećete se osjećati bolje tako što vidite da ste povrijedili nekoga, čak i ako vas jako povrijede. 

Ako želite dobar život, vrijeme je da nešto promijenite. Život je prekratak da biste ga trošili pokušavajući nadmašiti ljude u njihovoj zlobi. Osvetom nećete smiriti bol, niti zaboravite na nju. Ako neko pokopa vaše povjerenje, nizbrišite ga zauvijek. 



Pronađite način da se nosite sa svojim osjećajima.  Najbolja osveta je jednostavno izbrisati iz svog života osobu koja očekuje da će u vama probuditi negativne emocije i oprostiti joj. Oprost je najteža stvar, i samo dobri ljudi umiju opraštati. Ne dozvolite da vas obuzmu loše emocije. Mnogo ste jači nego što mislite.

Pokreće Blogger.