Možda neće priznati, ali muškarci vole da se maze: 5 bitnih stvari koje traže u vezi

Baš kao što žene imaju svoja očekivanja od muškarca, tako i muškarci očekuju neke stvari od žena.


Mnogi od vas su se vjerovatno pitali šta je glavno za muškarce u vezi? Šta traže, što očekuju? Evo nekoliko odgovora na ta pitanja: 1. Strpljenje i razumijevanje. Momak će uvijek biti s djevojkom koja neće vršiti pritisak na njega i stalno ga kritikovati zbog najmanje greške. 

2. Sloboda. Činjenica da je muškarac u vezi ne znači da bi trebao biti zaključan u 4 zida. Sloboda i individualnost za njega nisu samo riječi. To su stvari koje on traži i koje mu trebaju. Ako osjete da ih gušite - odmah će pobjeći. Koliko god je veza dobra, važno je da i muškarac ima svoj život. 



Potreban mu je vlastiti prostor. Trebao bi osjećati da nije izgubio svoju individualnost, da živi i donosi svoje odluke kao i prije - samostalno. Veze mu ne bi trebale ukrasti slobodu - to je najvažnije. 3. Intimnost. Muškarcima je ovo vrlo bitno. 

Kroz intimnost se spaja sa svojom ljepšom polovinom na dubljem nivou, i to mu ne bi trebali uskratiti.  4. Zahvalnost i priznanje. Muškarci uvijek računaju na priznanje i zahvalnost. Kad god vas ugodno iznenadi, zahvalite mu i ne štedite na riječima. 



Recite mi koliko vam je drag i koliko cijenite njegovu pažnju. I ni u kom slučaju nemojte odbiti njegovu pomoć! To ponižava čovjeka, prije svega - u njegovim vlastitim očima. 5. Pažnja. Muškarci vole kada se brinete o njima. Vole da se maze i da im poklanjate nježnost, mada to neće uvijek priznati.

Pokreće Blogger.