Mnoge žene žive u zabludi da moraju biti savršene muškarcu: Psiholog Labkovski objašnjava

I ptice na grani znaju da je iskrenost jedna od najvažnijih stvari između muškarca i žene koji se vole.


Želim da kažem nešto gdje najviše žena griješi. Mnoge žene smatraju da moraju mnogo stvari poduzeti da bi izgradile dobar odnos sa muškarcem. Tu se podrazumijeva: Zavoditi ga, igrati se sa njim, praviti zamke, braniti ga od druge žene, koristiti razne manipulacije i prikrivati svoje mane.

U stvari, sve je mnogo jednostavnije. Ne trebaju vam te igrice, treba vam da budete svoje. Da li tražiš porodičnog čovjeka, spremnog da sa tobom izgradi porodicu? Moraš da imaš ista interesovanja kao i on, nemoj da prilagođavaš sebe njemu. 



Jednostavno moraš naći nekog ko isto misli kao i ti. A znaš li kako ćeš takvog naći? Samo reci ono što misliš, bez razmišljanja da li će on da te razumije ili da li će ti nešto zamjeriti. Ne možeš ući u njegovu glavu, ne pokušavaj da razmišljaš o tome kako te on vidi, da li te razumije. 

Samo budi prirodna. Ne dopusti da ti se u glavi pomiješaju strahovi, stereotipi, stavovi... Najveći problem je nemogućnost da prihvatite sebe. Iza čitavog problema stoji samo jedna slaba misao: "Nisam dovoljno dobra da bi me zavolio dobar čovek. Ako na kraju shvati ko sam - napustiće me."



To je ta, takozvana iluzija zbog koje na kraju mnoge žene nisu srećne. Kada predstavljate lažnu sliku vaš partner se navikava na to, a kasnije kada pravo lice izađe na svjetlo dana - tada dolazi do velikog razočarenja, i vašeg i njegovog. Zato uvijek budite iskreni u vezi. Tako ćete znati da vas neko voli baš zbog onoga što zaista jeste.

Pokreće Blogger.