Kraj prave osobe ne želiš nikog drugog, ma koliko privlačan bio: 7 savjeta moje bake

Moja baka Katarina upoznala je mog dedu na zabavi dok je pohađala koledž. Iako je bio veliki zavodnik i ženskaroš ona je uspjela da osvoji njegovo srce, vjenčali su se i bili u sretnom braku punih 59 godina, sve do njegovog poslednjeg dana. 


Moja baka je naprosto znala kako treba sa muškarcima. Najbolje ljubavne savjete sam dobila od nje. 1. Potraži osobu koja se lijepo ponaša prema drugima: Naravno svi mi želimo lijepog i privlačnog partnera, ali još je važnije kako se taj partner ponaša. Kada ste u restoranu obratite pažnju kako se ponaša prema konobarima, tako ćete najviše naučiti o njemu.

2. Ako radite ono što volite, veća je vjerovatnoća da ćete upoznati nekoga sa sličnim interesima." Moja baka je svog budućeg supruga upoznala na univerzitetskoj zabavi. Ona savjetuje da ne žurite okolo u potrazi za partnerom već pronađite sebi posao ili hobi koji su vam zanimljivi i kroz koje ćete sklopiti nova poznanstva.



Ako tražite partnera na pogrešnim mjestima velika je šansa da ćete pronaći onog ko vam ne treba. 3. Kad iskreno voliš ne želiš nikog drugog: Baka kaže da u nekom trenutku jednostavno shvatiš - zadovoljan si u potpunosti sa tom osobom i ne želiš nikoga drugog. 

4. Prvi sastanak ne mora biti u prefinjenom restoranu, već mora biti zabavan i spontan. Vrijedno je saznati što zanima osobu s kojom ćete provoditi vrijeme i shodno tome planirati veče. Ako voli muziku nađite bar sa lijepim zvukom uživo.



5. Iako sam se udala sa 21 godinu, čini mi se da nema potrebe za žurbom, pogotovo danas, kada gotovo nema vremena za izlaske. Brak je jako važan i nemojte žuriti - odvojite svo potrebno vrijeme da pronađete nekog ko vam odgovara. Kad ga pronađete, borite se za njega! 

6. Dajte šansu da upoznate osobu: U modernom svijetu toliko znamo o ljudima, a da ih ni lično nismo upoznali, da je vrlo lako početi osuđivati osobu, a da je ni ne poznamo. Nije na vama da sudite drugima na osnovu priča o njima, pričajte s njima i upoznajte ih prvo. Dajte svima priliku da vas iznenade. 

7. Kad volite, sigurno znate da je to osoba! I sigurni ste da ćete s njom biti sretni. Svim ste srcem sigurni da želite biti sa tom osobom. Ljubav vas čini sretnima. Kad se tek vjenčate, veza je puna romantike i strasti, ali onda je ta ljubav zamijenjena dubljim osjećajem. Ljubav je nešto na čemu morate raditi cijeli život.

Pokreće Blogger.