Uloga oca nije da plaća račune i bude odsutan, već da pruži ljubav: Osobine pravog oca

Pravi otac je uvijek tu. Onaj ko ne napušta porodicu u najtežim vremenima i zna kako je zaštititi. 


Djeci je potreban otac koji prije svega daje ljubav i dobre savjete. Pravi otac je onaj koji je spreman uložiti svoje vrijeme i napore u porodicu čak i kad je umoran ili kada se čini da je van svoje zone komfora. Pravi i predan otac je onaj koji je spreman na kompromise zbog porodice.

Onaj ko u određenim trenucima žrtvuje vlastite potrebe, želje, pa čak i sreću zarad svoje porodice. Onaj koji uči svoju djecu ljubavi i brizi. Zaista je dobar otac onaj koji pokazuje pravi odnos prema ženi. Onaj ko se prema njoj odnosi dostojanstveno, s poštovanjem i ljubaznošću i na taj način daje djeci primjer kako da se ophode prema ženama. 



Otac koji uistinu voli svoju djecu podučava koliko su važni lični kvaliteti: dobrota, poštenje, odanost ... Takvoga nećete uhvatiti u laži i manipulisanju.. Neko ko uči djecu kako da grade pravi odnos, pokazujući sve svojim primjerom. 

Zaista predan otac je onaj kojemu je porodica najveća vrijednost u životu. Neko ko zna da nema problema, rasprava ili iskušenja koji su važniji od porodice. Onaj ko zna da na svijetu ne postoji ljubav veća i jača od čovjekove ljubavi prema porodici. 




Zaista lojalan otac je onaj koji članovima porodice služi kao uzor i izvor inspiracije. Onaj koji ohrabruje svoju djecu da rade na sebi i razvijaju se. Neko ko ih uči da budu najbolja verzija sebe. Pravi otac ne smatra da je porodici važan samo zbog novca već da je njegova glavna uloga da daje ljubav i savjete.

Pokreće Blogger.