Ne upoređujte se sa drugim ženama pred muškarcem: 5 sitnica sa kojima ga potajno gubite

Neke greške žene u vezi čine a da nisu ni svjesne koliko sa njima odbijaju svog muškarca od sebe.


1. Gubite ga kad sumnjate u njegove sposobnosti: Vjenčali ste se s njim dobro znajući da nije savršen. Na početku ste možda primjećivali sve najbolje stvari na njemu ali kasnije su i one lošije počele izlaziti na vidjelo, što ne znači da je on loš. 

U svakoj ljubavnoj vezi biće razlika i iritantnosti a poenta uspješne i srećne veze je da se možete naučiti nositi sa tim. Ne dozvolite da zbog sitnih nedostataka govorite da je loš ili nesposoban, tako ubijate njegov ego i poželjeće da ode. 2. Gubite ga kad ga ne poštujete; 



Ljudi štite one koje vole. Sljedeći put kad ga oštro osudite ili burno reagujete u javnosti ili pred prijateljima znajte da vrijeđate njegov ego. Zbog toga će i sam postati arogantan prema vama. 3. Gubite ga kad mu ne dozvoljavate da brine o vama. 

Neuspjeh je prirodni dio života. Ali on zna koliko ste vremena potrošili na ovaj ili onaj projekat i koliko ste truda uložili. Dajte mu priliku da vas utješi kad ne uspijete. Dopustite mu da vam pomogne, muškarci to obožavaju. 4. Gubite ga kad komentarišete svoje nedostatke. 



Vremenom se naše tijelo mijenja. Neki nedostaci koji nama izbijaju oči muškarci uopšte ne primjete. Zato sledeći put ne kukajte kako bi voljele skinuti sav celulit sa tijela, operisati krivi nos ili ugraditi silikone - sa takvim izjavama muškarac stvara sliku nestabilne žene koja se previše zanima površnim stvarima. 

5. Gubite ga kad sebe ili njega upoređujete sa drugima. Mrzi kad se počnete sramiti vlastitog tijela ili kad se počnete upoređivati s drugim djevojkama. Oženio te je i zavolio baš takvu kakva jesi. Par strija ili koji kilogram manje/više neće pokvariti vaš odnos.

Pokreće Blogger.