Tetka je poput druge majke: 5 razloga zašto bi je trebali voljeti i cijeniti više

Vrlo je malo ljudi koji rade bolji posao u pružanju ljubavi djeci od roditelja, ali tetke su odlična zamjena. Tetke su omiljene osobe u životu djeteta, i u većini slučajeva najomiljenije poslije roditelja. 


Evo 8 razloga zašto bi tetke trebali voljeti i cijeniti više. 1. One su cool odrasla osoba. Roditelji su često previše strogi prema djetetu i zbog toga ih dijete ne gleda kao prijatelja. U takvim situacijama se obraćaju za pomoć nekome manje strogom poput tetke.

2. Imaju genijalan savjet za sve. Bilo da ste dijete, tinejdžer ili odrasla osoba od tetke uvijek možete dobiti koristan savjet. Tetka će uvijek biti tu za vas i postaviće se više kao vaš prijatelj, a ne kao neko iz rodbine. Ona će možda čak pristati da bude vaš "partner u zločinu".



3. Uvijek daje poklone. One će vas definitivno razmaziti na način na koji to ne bi vaši roditelji. Roditelji nekad moraju zabraniti neke stvari koje želite, i ne mogu vam dopustiti baš sve. Međutim, tetka će se uvijek truditi da vam pokloni nešto što želite čak i ako je to neka glupa stvar.

4. One istinski uživaju provoditi vrijeme sa svojim nećakama i nećacima. One neće provoditi vrijeme s djecom kao da im je to "dužnost". Roditelji su često preopterećeni dječijim zahtjevima i zbog toga se nekad grublje ponašaju prema djeci, što nije slučaj kod tetke.



5. Tetka će uvijek imati novaca za vas. Bilo da ste dijete i žarko želite neku igračku ili ste tinejdžer koji hoće da počasti svoju simpatiju - tetka je tu da se nađe. Čak i ako nema dovoljno novca ona će vam dati nešto siće da vam se nađe.

Pokreće Blogger.