Mnogo je propalih ljubavi zbog neizgovorenih riječi: Znakovi bračne krize na koje bi trebali reagovati

Skoro da ne postoji savršen brak u kojem je sve idealno od početka da kraja, i to je sasvim normalno.


Čak i da postoji osoba koja je apsolutno ista kao vi - i sa njom biste se prepirali oko nečega. Ono što čini brak uspješnim i savršenim jeste to što uspješno savladate prepreke koje vas zadese. Ovo su neki od simptoma koji bi mogli pokazati da prolazite kroz bračnu krizu i mogu poslužiti kao upozorenje da promijenite neke stvari.

Konstantne svađe: Kad partneri razgovaraju o svojim problemima, ali debata nije konstruktivna već uključuje mnogo buke to je znak da partneri nisu u skladnoj vezi. U komunikaciji prevladavaju obrambeno-agresivne reakcije i to vas vodi na pogrešan put bračnog života. 



Niko ne priznaje svoju krivicu već radije optužujete jedno drugo. Izgubili ste želju da budete intimni. Uredu je da niste uvjek raspoloženi za akrobacije u krevetu ali trebate biti svjesni da je to ono što vas spaja na dubljem nivou svijesti.

Opsjednuti ste jednom temom, stalno ponavljate jedno te isto i nikako ne pronalazite rješenje za to. U pauzama između rasprava i svađa nemate o čemu razgovarati. Često se uhvatite kako razmišljate o nekom drugom ili o tome kakav bi vam život bio da ste se udali/oženili za nekog drugog. 



Sve manje vremena provodite kod kuće a sve više želite izlaziti sa društvom ili poznanicima. Usamljenost u braku je takođe simptom bračne krize. Ako se i pored svog partnera osjećate usamljeno to je dovoljan znak da trebate nešto promijeniti jer se ne osjećate ispunjeno. 

Taj osjećaj bi vas kasnije mogao dovesti u razne neprijatne poduhvate poput upuštanja u afere ili podnošenja zahtjeva za razvod. Svi ovi "simptomi" mogu biti privremena faza ali ako primjetite da su se zadržali u vašem odnosu važno je da pokušate pronaći način da ih riješite.

Pokreće Blogger.