Nakon naporne 2020-te stiže perspektivnija 2021.godina: Očekuju nas 4 važna astro događaja

Nakon naporne 2020. godine, svi se nadamo pozitivnim promjenama u bliskoj budućnosti. Šta nam sprema naredna 2021. godina - saznajte iz naše astro prognoze. 


Kvadrat Saturna i Urana: Ovo je jedan od glavnih događaja 2021. godine. Tačan kvadrat padaće na datume 17. februara, 15. juna i 24. decembra. Ovo suprotstavljanje planeta rezultiraće borbom interesa među ljudima. Planeta Saturn označava moć, sistem, pravila i granice, a Uran je planeta koja donosi promjene, reforme, obnovu i žeđ za neovisnošću. 

Kvadrat planeta u astrologiji uvijek izaziva napetost i nervozu. Ovaj aspekt će biti posebno akutan za one koji su rođeni 1965-66, 1975-77, 1987-88 i 1999-2000. U natalnim kartama ovih ljudi već postoji aspekt Saturna-Urana, pa će oni reagovati više nego drugi. 



Pomrčine Sunca: Doći će do dva pomračenja Sunca 2021. godine. Prvo takozvano "prstenasto" pomračenje dogodiće se 10. juna. Na ovaj dan budite oprezni sa svojim postupcima - čak i dobre namjere mogu se pretvoriti u neočekivane probleme. 

10. juna, Sunce i Mjesec ujediniće se u Blizancima, koji su odgovorni za komunikaciju i interakciju s ljudima. Zbog toga mogu nastati poteškoće u prijateljstvu ili ljubavnim vezama. Drugo pomračenje dogodiće se 4. decembra 2021. godine. To bi moglo donijeti vrlo važne, ali i dramatične promjene. 



U tom periodu bolje je ne rizikovati ništa. Posebno će biti napadnuto područja finansija, poslovanja i poslovnih odnosa. Preporučuje se izbjegavanje svađa i spletkarenje - sve se to na kraju može okrenuti protiv vas. Potpuna pomrčina mjeseca - krvavi mjesec: 

Naredna godina takođe će imati dva pomračenja Mjeseca - oni će se održati 26. maja i 19. novembra. U maju ćemo imati potpuno pomračenje Mjeseca, koje se često naziva "Krvavi Mjesec". Dan pomrčine može biti pun skandala, svađa i obmana. 

Da biste izbjegli nevolje, bolje je da ovaj dan ostanete kod kuće. Aktivacija retrogradnog Merkura: 2021. godine retrogradni Merkur, mnogima poznat, aktiviraće se tri puta. Prvo razdoblje započeće 30. januara, a završiti 21. februara. 

Zatim 29. maja i ostati u retrogradnom stanju do 22. juna. Planeta će posljednji zaokret napraviti od 27. septembra do 18. oktobra. Ovo vrijeme je najprikladnije za dovršavanje poslova, reviziju vašeg načina života, kao i za učenje i samorazvoj.

Pokreće Blogger.