Kako smo od idealnog braka došli do razvoda: 10 trenutaka kada sam shvatila da me više ne voli

Moj brak je bio savršen, zaista smo bili lijep par i uživali smo u trenucima provedenim zajedno. Nakon 5 godina braka sve je krenulo po zlu, tada sam počela primjećivati da prestaje da me voli.


1. Prestali smo komunicirati: Ako primijetite da vas dvoje samo šutite u kući dok radite svoje, a on radi svoje, to je samo signal početka problema u vezi. Da biste spasili brak, pokušajte razgovarati s njim. Na kraju, ako ne pokušate, nikada nećete znati jeste li mogli nešto poduzeti po tom pitanju. 

2. Sve mu je bilo dosadno: Normalno je da će u dugotrajnoj vezi biti trenutaka kada će vam biti dosadno i da će vam trebati prostora da odmorite jedno od drugog, ali ako vidite da je vašem suprugu dosadno samo kad je s vama, znači da problem postoji. 



3. Stalno smo se raspravljali: Ako više ne možete normalno razgovarati s njim, i sve što kažete njega iznervira to je očigledan dokaz da je ljubav prema vama oslabila. 4. Prestao se truditi: Ne želi učiniti ništa lijepo za vas, a ne želi ni razgovarati o tome - to je znak nepoštovanja, nešto sa čime se nijedna žena ne bi trebala biti ok. 

5. Postao je hladan i nedostupan: Svaki put kad ga pokušate nazvati telefonom, on je nedostupan a svaki put kada je sa vama samo visi na telefonu. Šta ti to govori? Jednostavno je izgubio interes, a vjerojatno ima nekog drugog u planu. 



6. Stalno je negdje išao: Kad volite nekog, želite provesti puno vremena s njim, ali ako vidite da vaš suprug to ne radi kao nekada, slobodno ga pitajte koji je razlog. Ako vaš muškarac ne provodi dovoljno vremena s vama ili vašom djecom, to je ogromna crvena zastava. 

7. Ponestalo je intimnosti: Kada ponestane intimnosti u vezi a pored toga nema ni poštovanja onda je zasigurno i ljubav zatajila. 8. Nerviralo ga je sve što kažem: Što god da kažeš, glupo mu je. Ako razgovarate o sjajnim stvarima koje ste postigli na poslu, a on i dalje misli da je to glupo, tada vas vaš čovjek ne poštuje. 

9. Osjetila sam da ima nekog sa strane: Čak i bez čvrstih dokaza žena može osjetiti kada se nešto dešava iza njenih leđa. U mom slučaju intuicija je uvijek bila u pravu. 10. Često je išao na poslovni put i nikad nije rekao da mu nedostajem. 

Nekad je bio odsutan čak i po mjesec dana. Za to vrijeme ja sam izgarala od želje da ga vidim i često mu to pisala, dok on ni jednom nije rekao da mu nedostajem, a zašto? Pa zato što i nisam!

Pokreće Blogger.