Bolje cijeli život čekati onog kome ćeš biti kraljica - Nego živjeti sa onim kome si nebitna

U našem svijetu ima previše bezobraznih ljudi, i osobe sa velikim srcem ih neće uvijek razumjeti. 


Nismo svi isti, razlike treba prihvatiti ali ni u jednom slučaju ne trebate pristati na vezu sa nekim ko se ne ponaša prema vama onako kako zaslužujete i kao se vi ponašate prema njemu. Biće muškaraca koji će vas često uvrijediti, poniziti, izmanipulisati i učiniti sve što je za njih korisno. 

Govorimo o ljudima koji će vas bezdušno i cinično koristiti, povremeno dajući mrvice svoje pažnje. Shvatite, oni nikada neće biti oni koji vam trebaju. Uvijek će zahtijevati da se u potpunosti date za njih a neće htjeti uzvratiti istom mjerom. 



Takvi likovi postoje, to ne možete promijeniti. U svom ćete životu upoznati više muškaraca koji će vas hraniti slatkim i lažnim riječima nego što će vam ugoditi. Najtužnije je što iza svih "slatkih" riječi ove vrste - nema niti trunke iskrenosti i dobrih namjera. 

Sve što žele je da im ispunite želje. Čak su toliko drski da se i naljute ako to ne želite. Ovi muškarci imaju jedan cilj - iskoristiti vas maksimalno. U stvarnosti njih zanima samo ono što možete dati. Dosta. To su muškarci s kojima se nikada nećete osjećati sigurno. 



Nikada nećete biti mirni i sigurni ni u šta. Nikada nećete saznati kako izgleda predivan život pored pravog muškarca. Sve što dobijete u zamjenu za vašu dobrotu i otvorenost je beskrajan stres i tuga; Ljudima dobrog srca je teško živjeti. 

Ponekad se čini da u životu nećete dobiti ništa osim boli i razočaranja. Ali to nije slučaj. Ne odbijajte biti ljubazni i odani samo zato što određeni broj sebičnih i nepoštenih ljudi živi na ovom svijetu. Jer na kraju pobjeđujete vi, a ne oni. Da, iskoristili su vašu iskrenost. Ali oni će zauvijek ostati ono što su bili - samo gubitnici. 

Jednog dana upoznaš tipa kojeg zaslužuješ i tvoje će strpljenje biti nagrađeno. U istom ćete trenutku zaboraviti na sve one gubitnike koji su vas uvrijedili. Samo i dalje volite i na kraju ćete pronaći nekoga ko će biti idelan za vas. Trebaće ti vremena da dođeš do ovoga - a do tada ostavite svakog muškarca koji vas ne tretira kao kraljicu.

Pokreće Blogger.