Stiže nam Nova Godina: 5 stvari koje bi trebali izbaciti iz života za više sreće u narednoj godini

Uskoro nam stiže nova godina. Vrijeme je da spremimo nove ciljeve a loše navike ostavimo u ovoj:


1. Odustanite od nezadovoljstva: Ogorčenost je rezultat nesrećnog života, pa ako želite više sreće u budućnosti vrijeme je da iskorijenite ovu lošu naviku? Ostavite prošlost iza sebe i sve svoje greške i padove smatrajte kao ispite koje ste već prošli i nastavili dalje. 

2. Izbacite bijes: Zaneseni vlastitim bijesom, često govorimo riječi zbog kojih kasnije užasno žalimo. Radimo stvari za kojima se kasnije još više kajemo. Pokušajte poraditi na svom karakteru i naučite kako kontrolisati nalete bijesa koji vas sustižu. To vam može donijeti samo dobre stvari. 



3. Odbijte pretjeranu samokritiku i samocjenjivanje - potpuno, trajno i neopozivo. Prestanite uvjeravati sebe da je nečiji život mnogo bolji od vašeg - ne znate kroz šta je morao proći da bi to postao takav. Volite svoj život i sebe kao što volite sve druge drage ljude. 

4. Odustanite od sebičnosti i samoživosti: Prenapuhani ego jedna je od najnegativnijih karakternih osobina jer plaši druge ljude i okružuje vas vrlo štetnom aurom. 5. Odustanite od odnosa s toksičnim ljudima: U životu vam uopšte nisu potrebni loši ljudi, ne morate nikoga trpiti čak i kad mislite da morate. 



Započnite svoju novu godinu s divnim i inspirativnim ljudima, ljudima koji vas istinski vole i brinu za vas. Riješite se onih koji neprestano pokušavaju podrezati krila, onih koji uvijek insistiraju da živite loš način života i ne podstiču vas da budete bolji.

Pokreće Blogger.