Savjeti bogatog biznismena: Ako ste opsjednuti novcem propuštate najbolje stvari života

Conrad Hilton osnivač je međunarodnog lanca hotela Hilton Family - kompanije koja posjeduje preko 500 hotelskih kompleksa širom svijeta. Njegov put do uspjeha bio je daleko od glatkog. Konrad je započeo posao početkom 20. vijeka, bez marke u džepu.


Nakon toga, Hilton je stvorio svoje carstvo vrijedno više milijardi dolara. Danas donosimo savjete ovog velikana kako da postanete što uspješniji: 1. Otkrijte svoj talenat. Conrad Hilton iskreno je vjerovao da su svi dobri u jednoj stvari, te svako treba pronaći vlastiti talent. Odvojite vrijeme da pronađete ono što volite ili što mislite da biste željeli raditi. 

Konradov poseban talenat bila je njegova sposobnost pedantnog upravljanja hotelima, što je i grafički pokazao, postigavši ​​uspjeh tokom Velike depresije. 2. Budite što veći. Conrad Hilton vjerovao je da i najmanju zaradu trebate iskoristiti u proširenje svog posla.



3. Budite iskreni. Konrad je u svemu vjerovao u iskrenost. Istina uvijek nađe izlaz, pa ne možete graditi carstvo na lažima! 4. Živite s entuzijazmom. Conrad Hilton vjerovao je da osoba treba živjeti život sa osmjehom na licu, ostati prizemljena i puna entuzijazma, bez obzira na sve što se dogodi.

Upravo je to radio čitavog svog života, i postao jedan od najvećih menadžera u istoriji, kojeg su istovremeno njegovi zaposlenici uvijek voljeli i cijenili. 5. Ne dozvolite da vas posjeduju materijalne stvari. Ako ste opsjednuti materijalnim stvarima i novcem, tada propuštate sve najbolje stvari u životu.



6. Ne držite se prošlosti. Conrad Hilton je živio u sadašnjosti po svojim pravilima, i vodio se svojim prethodno naučenim lekcijama. To mu je omogućilo da gleda unaprijed i izgradi Hiltonovo carstvo. 7. Preuzmi svu svoju odgovornost za ovaj svijet. Kao i mnogi drugi uspješni ljudi, Conrad Hilton nije vjerovao da će neko doći i servirati mu sve na tacni. Ali vjerovao je da se svaki trud isplati. 

Pokreće Blogger.