Pokažite ženstvenost a ne borbenost: Ženska osobina koja privlači mnoge muškarce kao magnet

Moderne žene se sve više trude da budu nezavisne i snažne, ali to nije ono što se muškarcima dopada.


Nježnost žene je ono što svaki muškarac traži u životu. Briga, pažnja i emocionalni kontakt je ono što treba svakome. Žena je po prirodi stvorena da daje nježnost i da je prima. Nježnost je prirodna osobina žene, ona je u isto vrijeme njezino oružje i dirljiva slabost. 

Primijetite koliko često tokom dana ste bili nježni? Ne duhoviti, veseli, efikasni, već samo nježni? Koliko često izražavate naklonost prema supružniku, djetetu, članovima porodice? Danas žene puno pažnje posvećuju radu i rješavanju životnih problema. 



A nježnost je postala prava rijetkost. Neko je obdaren darom nježnosti u većoj mjeri, neko u manjoj. Ali s obzirom da nam svima treba nježnost važno je naučiti biti nježan ako to niste. Čovjek na prvi pogled može izgledati suzdržano i hladno, ali u svojoj duši je u stanju iskreno voljeti i brinuti se za njemu drage ljude.

Kada muškarci vide ženu koja samo pokazuje svoju borbenost pomisliće kako je gruba i nedostupna, zbog čega one mogu izgubiti dobre prilike. Muškarac voli kada je žena dostupna, ne laka, već dostupna u smislu da ima želju da primi i da dadne ljubav i nježnost.



Istraživanja su pokazala da se muškarci ljepše odnose prema ranjivim i nježnim željama jer imaju potrebu da ih zaštite. Dok one snažne žene koje se predstavljaju kao lavice i ratnice one su često u sukobu sa svojim muškarcem i u konstantnoj borbi ko je bolji i jači.

Dakle ako želite osvojiti određenog muškarca pokažite mu svoju nježnu stranu. Čak i ako muškarac izleda previše ozbiljan ili grub - i takvome treba nježnosti.

Pokreće Blogger.