Nakon gubitka muža pronašla sam njegovo pismo: Svi vodimo bitku za koju drugi ne znaju

Priča žene koja je nedavno izgubila svog muža i pronašla staro pismo, mnogima je otvorila oči. 


Nedavno sam ostala bez supruga koji je vodio veliku borbu za život i nažalost je izgubio. Naš brak nije bio ni nalik onome iz filmova koje svi priželjkuju. On je bio drzak i previše konzervativan muškarac koji nije želio mnogo da pokazuje emocije kako u javnosti tako ni u privatnosti našeg doma. 

Bio je odgajan veoma strogo i sa tim sam uvijek pravdala njegovu rezervisanost. Mnogi su me pitali šta mi se to uopšte svidjelo na njemu. Još od rođenja nisam imala oca pored sebe i uvijek sam priželjkivala da ću imati stabilnog i jakog muškarca koji će biti moj heroj. 



I to je bio moj suprug, samo što je rijetko pokazivao emocije. Tokom našeg braka često smo ulazili u sukobe i borili smo se da očuvamo brak, tačnije ja sam se borila. On je često bio u depresiji a ja nisam znala kako da ga izvučem iz toga. Šta god sam pokušala nije djelovalo. 

Poslednjih godina našeg braka, kada smo oboje ušli u šestu deceniju života, počeli smo živjeti odvojeno jer nismo mogli razgovarati kao dva odrasla čovjeka. Ja sam se vratila u djevojačku kuću a on je ostao sam u našoj nekad zajedničkoj kući. Niko nije znao za njegovu dijagnozu i sam se borio sa njom do poslednjeg dana. 



Tog dana kada smo ga izgubili bila sam u šoku jer nisam imala pojma kroz šta prolazi. Nekoliko dana poslije čistili smo po kući i skupljali stare stvari. Među knjigama sam vidjela pismo i radoznalo otvorila da vidim šta se nalazi unutra. Pismo je bilo za mene, i glasilo je ovako: 

"Draga, nikad te nisam nazvao tako, ali si za mene uvijek to bila. Moj glupi ponos i ego nisu mi dozvolili da ti kažem sve što osjećam, a čak i kad bih se usudio da ti kažem nisam pronašao prave riječi i tada kreće svađa. Dan kada si otišla je bio najteži dan u mom životu. 

Možda jesam izgledao kao santa leda ali bio sam slomljen, bilo mi je teško da živim sam. Želio sam to da ti kažem, ali shvatio sam da je možda najbolje da živiš što dalje od mene jer u životu ti nisam mnogo toga lijepog pružio. 

Nemoj sebe kriviti za moj gubitak, ja sam jedini krivac jer nisam znao spoznati svoje osjećaje i jer nisam imao hrabrosti da ih priznam. Pronađi nekog ko će ti pružiti ljubav kakvu ja nisam. I uvijek budi iskrena. Neopisivo bole osjećanja koja se ne izgovore. Svi mi vodimo svoju bitku za koju drugi ne znaju. 

Pokreće Blogger.