Moj muž je jedva obraćao pažnju na mene a sad me prati kao kuče: Bakin savjet stvarno radi

Muškarci vole udobnost, ali problem je što kada se previše naviknu na tu udobnost više je ne cijene. 


Tako je u vezi ili braku. Kada pored sebe ima ženu koja mu ugađa i sve radi kako on voli - prestaje da je cijeni ili to radi vrlo rijetko. Tako je bilo i u mom slučaju. Vrtili smo se u začaranim krugu - ja sam se trudila sve više oko njega kako bih dobila više njegove ljubavi a on se sve više udaljavao. 

Došli smo u fazu gdje je prestao da me gleda kao svoju voljenu ženu, gledao me je kao osobu koja će uvijek biti tu za sve što mu treba. Pitala sam svoju baku za savjet; pitala sam je kako natjerati muškarca da se plaši da će izgubiti ženu. "Pa stvar je jednostavna, pokaži mu šta može izgubiti, rekla je ona. 



Kratka pauza u ugađanju biće mu dovoljna da shvati koliko je sretan i shvati da je bez svoje žene kao bez ruku. U takvim trenucima predstavnici jačeg spola počinju cijeniti svoje dame. Pokaži mu kakav bi mu život bio bez svega što si mu naučila ugađati;

Bez doručka prije posla, bez jutarnje kafe, bez kolača i poslastica... bez svježe opranog rublja i bez ispeglanih košulja"... Zvučalo je previše jednostavno da bi bilo učinkovito, pomislila sam. Mnoge žene se plaše da isprobaju ovu metodu jer se plaše da će baš tako izgubiti svog muškarca - tako što će mu prestati udovoljavati. 



Odlučila sam da pokušam i nisam mogla vjerovati - stvarno je upalilo! Prvo jutro smo ustali, bio je vikend, sjeo je za stol u kuhinji i čekao svoj doručak i kafu koje nije morao ni zatražiti a već bi ih dobio. Sjela sam pored njega i rekla da me boli glava i da ne mogu ništa da spremam. 

Iznenađenje na njegovom licu bilo je očito. Tražio je da odem u prodavnicu i donesem sve gotovo, rekla sam da nemam volje. Na šta se ponovo iznenadio. Takvo raspoloženje sam zadržala tokom čitavog dana. Postala sam tajanstvena i provodila vrijeme na telefonu u spavaćoj sobi. 

Tada mu je proradio ego i ljubomora i tražio je da kontroliše moje društvene mreže i poruke. Naravno, tu nije bilo ništa sumnjivo. Sledeći dan sve se preokrenulo. Dočekali su me kafa i doručak na stolu, nisam mogla da vjerujem!

Tada je počeo da priča kako je razmišljao i shvatio kako treba više da cijeni sve što činim za njega i da se plaši da će me izgubiti. Taj dan smo se povezali više nego ikada. Tako da dame moje, ne plašite se da eksperimentišete sa svojim muškarcima. Sve što vam se kod njih ne dopada možete promjeniti.

Pokreće Blogger.