Kada muškarac zavoli to je očigledno: 5 faza kroz koje prolaze kad se zaljube

Muškarac se najčešće zaljubi kada to najmanje očekuje, dok su žene drugačije. One ljubav priželjkuju čitavog života. Kada s muškarac zaljubi prolazi kroz nekoliko faza. A to su sledeće: 


1. Poricanje. Kad čovjek osjeća da se zaljubljuje, isprva to poriče. Nije navikao na ozbiljnu vezu i odbija prihvatiti da se u njegovom životu pojavila posebna žena. Pokušava sebe ubjediti da je ona ista kao i svi drugi, i da je ta veza ista kao i sve ostale. Ne želi priznati da je podlegao čaroliji. 

2. Poštovanje. U ovoj fazi muškarac počinje shvatati da osjeća nešto posebno sa ovom ženom. Po prvi put osjeća da ga neko poštuje. Smatra da je ova žena vrijedna njegovog vremena, truda, ljubavi. Počinje je cijeniti i ne želi izgubiti. 



3. Povjerenje. Većina muškaraca ima tendenciju da svoju prošlost zadrži za sebe. Ali kada mu se žena stvarno sviđa, želi s njom podijeliti sve što je važno u njegovom životu i njegovoj prošlosti. Kad muškarac osjeća da je upoznao svoju ženu, ne boji se otvoriti se. 

4. "Jesam li spreman za ovo?" Čak i ako je veza dobra, većina muškaraca počinje sumnjati u sebe. Nisu sigurni da su spremni za ozbiljnu vezu. Boje se da neće biti dovoljno dobri i boje se da će biti izigrani. U ovoj fazi mnogi muškarci čak pokušavaju prekinuti vezu, ali na kraju shvate da je ta žena vrijedna rizika i prepuštaju se. 



5. Prihvatanje. U ovoj fazi većina muškaraca shvati da je njihova žena jedan na milion, da je ona najbolja stvar koja mu se ikada dogodila. Sada je ta žena dio njega i on ne može zamisliti svoj život bez nje. Ona je njegova porodica i jedina osoba sa kojom želi provesti ostatak života.

Pokreće Blogger.