Ako želite prevaspitati muža ili promjeniti njegove navike: Savjeti stručnjaka kako to učiniti

Kako poboljšati odnose sa suprugom je aktuelno pitanje za mnoge žene. Kada se vaš brak pretvori u bojno polje gdje supružnici ne osjećaju ništa više od isfrustriranosti vrijeme je da se uvedu promjene.


Postepeno se taj osjećaj razvija u iritaciju, optužbe na račun muža, porodične scene, pritužbe prijateljima i majci na njegove "loše osobine" i, konačno, putovanje kod psihologa sa zahtjevom: "Učini nešto da se on promijeni." Iritacija se postepeno nakuplja i to najčešće dovodi do razvoda ako se ne učini ništa po tom pitanju. 

Ako u početku žena nije zadovoljna time što se njen suprug kasno vraća kući s posla, provodi puno vremena za računarom ili pred televizorom, malo se zanima za njen život i probleme, tada prestaje biti zadovoljna. Shvativši da se vaš odnos sa suprugom pokvario, iskreno se zapitajte: 



Želite li s tom osobom graditi budućnost? Ako je odgovor da, pripremite se za ozbiljan i težak posao na sebi (ali i na mužu!) Kako biste spasili porodicu. Pokušajte voljenu osobu gledati objektivno, bez „traženja dlake u jajetu“. Možda mnogi nedostaci koje ste mu pripisali nisu toliko značajni? 

Pronađite aktivnosti koje možete raditi zajedno, a koje će za oboje donijeti zadovoljstvo, radost i dobar humor. Pokušajte svijet oko sebe gledati očima svog saputnika, zauzmite njegov položaj, osjetite njegov strah i brige, podržite njegove želje bez nametanja svojih. 



Počnite osjećati svog partnera, uključite svoju intuiciju. Ne dopustite da glas trenutnih uvreda, iritacija, tuđeg mišljenja utapa pravo razumijevanje voljene osobe. Ne dopustite da pretjerane fantazije ometaju stvarnu percepciju vašeg supružnika. Svog muža ćete najednostavnije promjeniti tako što ćete promjeniti sebe.

Stvari su jednostavne, recite otvoreno šta vas nervira kod njega - ako nema želju da se promjeni zapitajte se koliko mu je stalo do vas. Ako pokaže želju da se želi promjeniti pomozite mu u tome. A ako mislite kako spasa nema onda je vrijeme da porazgovarate u rastavi. Brak u kojem partneri neće da rade na problemima nema nikakvu budućnost - pričajte o tome otvoreno.

Pokreće Blogger.