"Žena se ne pita za kilažu": 4 pitanja koja je nepristojno pitati druge a mnogi to čine

Dobro je poznato da postoje pravila ponašanja, poput bontonskih koja bi se trebala poštovati.


Bonnie Tsai je osnivačica programa za bonton pod nazivom Beyond Etiquette gdje djeli korisne savjete o tome kako se ponašati ispravno i koje manire koristiti. Sada ističe nekoliko pitanja koje je nepristojno pitati druge ljude, a mnogi to vrlo često čine. 

1. Kad ćete se vjenčati? "Važno je zapamtiti da ne planiraju svi da se vjenčaju, niti se to od njih traži; nije važno jesu li slobodni ili u vezi", kaže Tsai. Možda baš neko uživa u svom samačkom životu i to pitanje samo pokazuje da smatrate da osoba ne vrijedi osim ako nije u vezi ili braku, što je pogrešno.



2. Kad planiraš djecu? Slično tome, postavljanje pitanja o nečijem planu za rađanje djece - ili pitanje zašto još nema djece - je vrlo nepristojno. U stvari, to može čak uvrijediti čovjeka. "To mnogima izgleda kao jednostavno pitanje, ali može biti prilično nametljivo jer nikad ne znate kroz šta prolazi druga osoba", objašnjava Tsai. 

"Možda su nedavno pretrpjeli pobačaj, možda rade na trudnoći ali bezuspješno i vi to ne znate. Zato je bolje preskočiti to pitanje." 3. Zašto si još single? "Važno je poštovati odabir druge osobe bez obzira na njihov odnos. Vi ne znate zašto je osoba slobodna, ali vjerovatno ima svoje razloge za to i vaše ispitivanje o tome nikome ne prija" kaže Tsai. 



4. Jesi li se to udebljala/udebljao: Komentarisanje nečije kilaže je krajnje nepristojno. Ako mislite da ćete nekome pomoći sa tim što ćete mu istaći da se ugojio - vjerujte nećete! Neke lične stvari ne bi trebali komentarisati, kao na primjer nečije godine.

Pokreće Blogger.