Budite ljubazni prema svojoj majci - Jednog dana vam možda bude žao što niste bili

Majka je početak svega. Ona je heroina koja je žrtvovala mnogo toga da bi svom djetetu obezbjedila život bez da se požali ili zatraži nešto zauzvrat. Zato joj budite zahvalni za sve.


Biti majka poseban je dar od Boga. Taj dar treba cijeniti, slaviti i s njim postupati na najbolji mogući način. Ali majka se ne postaje samo tako što se rodi dijete. Biti majka znači mnogo više od toga, potrebno je mnogo više od samoga čina donošenja djeteta na svijet. 

Majka se postaje postepeno, a stitnice koje čine neku ženu majkom su brojne. Teško ih je sve nabrojiti, ali zapravo se većina njih svodi na sljedeće stvari: Ljubav, briga, pažnja i posvećenost. Nema ništa jače od majčine ljubavi prema svomu djetetu i nema veće patnje od patnje zbog djeteta. 



Svi znamo da postoje svakakve majke, postoje one koje ne žele da se brinu o svom djetetu i one koje djeca ne zanimaju. Ali isto tako postoje djeca koja ne poštuju majke koje su cijeli život posvetili njima. Postoje djeca koja se prema majci odnose kao prema nekome nebitnom.

I vjerujte, ako ste jedni od njih vjerujte da ćete se kajati u budućnosti, najviše kad ostanete bez nje. Kajaćete se što niste više vremena proveli sa njom, što joj niste htjeli pomoći kad vas je zamolila i što ste joj uputili ružne riječi. Budite ljubazni prema svojoj majci jer jednog dana, kad je više ne bude, biće vam žao što niste bili ljubazniji.



Majke su divne, majke su kraljice!!! One su vjerovatno žrtvovale mnogo toga da bi vama obezbjedile dobar život i stabilnost. Zato uvijek nađite trenutak da im zahvalite za sve.

Pokreće Blogger.