Ričard Brenson vjeruje da ga je jedna navika učinila milijarderom: "Vrlo je važno kako započinjete dan"

Richard Branson je poznati milijarder koji vjeruje da mu je jedna navika pomogla da ostvari uspjeh.



Naime njegov svaki dan počinje u isto vrijeme, u 5:00 sati ujutro. On tvrdi da bez obzira gdje se nalazi uvijek ustaje u isto vrijeme. Richard vjeruje da jutro određuje ostatak dana i da je važno dan započeti na pravi način. A ovako izgleda njegov ostatak dana: 

Vježba: Branson je veoma fizički aktivan, bilo da igra tenis, vozi bicikl ili trči - vjeruje da to značajno povećava njegovu produktivnost. “Vježba i svakodnevno provedeno vrijeme sa porodicom doveli su me u sjajano mentalno stanje prije nego što se bacim na posao.”



Redovno odgovara na e-mailove: “Razlog zbog kojeg se volim rano probuditi je taj što mogu pregledati e-poštu prije svega”, kaže Branson. Čita vijesti i blogove: Vodim svoj blog i uživam u tome. Ne postoje dva ista dana: jedan dan ću pisati o zaštiti, drugi ću dijeliti porodične fotografije, a onda ću sljedeći dan nuditi poslovne savjete kako bih pomogao mladim poduzetnicima da pronađu svoj put.” 

Biti moderan poslovni lider znači u tome napredovati i uvijek znati o čemu govorite.” Radi kroz ručak: “Spojim ugodno sa korisnim, obično zakažem sastanak za vrijeme ručka”, kaže milijarder. “Nisam ljubitelj službenih sastanaka i zato ih radije provedem uz dobar obrok.” 



I uvijek mu je na dohvat ruke šoljica čaja: „Da bih se napunio, pijem puno čaja. Otprilike 20 šolja dnevno. ”Večera s prijateljima i porodicom: Grupne večere su tamo gdje se dijele zanimljive priče i rađaju ideje”, piše Branson. Za svaki slučaj uvijek ima bilježnicu sa sobom. 

Zapravo, nekim od svojih najuspješnijih kompanija pripisuje jednostavnu naviku zapisivanja ideja. Ide u krevet oko 23:00. “Treba mi oko šest sati sna da bih to sve ponovio - ali malo drugačije sutradan”, kaže on.

Pokreće Blogger.