Kad zavolite sebe sve se mijenja: 7 načina da istinski zavolite sebe i oprostite sve

Ne morate biti u vezi da biste bili srećni kao što ne znači da su ljudi koji su u vezama automatski i srećni. Evo nekoliko razloga zbog čega treba da se fokusirate na sopstveni život, a ne na veze: 


1. Veze nisu sve u životu. Morate znati da veze zaista nisu sve. Postoji toliko mnogo drugih stvari koje život može ponuditi. I ne možete se samo fokusirati na ljubav i veze. To je samo jedan aspekt života. Možete se fokusirati i na svoju karijeru, strasti, interese i svoje hobije.

2. Veze vas mogu odvratiti od ciljeva. Nemojte misliti da vas veza ne može skrenuti sa pravog puta. Veza će zahtijevati od vas puno vremena, energije i predanosti. A ponekad možete ugroziti druge aspekte života - poput vaših ciljeva, karijere ili sličnog.



3. Veze su nemoguće ako prvo ne zavolite sebe. Nikad nećete moći imati uspješnu vezu, ako prvo niste naučili voljeti sebe. Ako ne naučite voljeti sebe, donijećete puno nesigurnosti i ranjivosti u vezu, i to bi moglo stvarati velike probleme.

4. Biti samac i dalje može biti zabavno. Samo zato što niste u vezi ne znači da se više ne možete zabavljati. Uvijek se možete zabaviti, čak i ako ste sami. Samo morate biti kreativni. 5. Na kraju ćete izgraditi bolji osjećaj nezavisnosti i samopouzdanja.



6. Oslobodite se straha od slomljenog srca. Kad se zaljubite rizikujete da vam slome srce. Ali, to je rizik koji možete izbjeći u potpunosti ako u međuvremenu ostanete sami i oslonite se na sebe. 7. Ponšajte se prema sebi kao da ste svoj najbolji prijatelj. Kako biste pomogli prijatelju kad pogriješi tako pomozite i sebi. Budite svoj drug.


Pokreće Blogger.