Paulo Koeljo: "Bog je tamo gdje ga puštaju da dođe"

Moramo rizikovati. Čudo života se može razumjeti kada dozvolimo neočekivanom da se dogodi.


“Ako budeš dovoljno jak, nemoj se uopšte stidjeti da izigravaš slabića; to će nagnati tvog neprijatelja da izgubi opreznost i napadne prije vremena.” “Čekanje boli. Zaborav boli. Ali ne znati za šta se odlučiti najteža je patnja.” “Da bi vjerovao u svoj vlastiti put, nema potrebe da dokazuješ kako je tuđi put pogrešan.”

“Ljubav nas može dovesti u pakao ili u raj, ali uvijek nas nekamo odvede. Treba je prihvatiti jer je ona hrana našega postojanja.”  “Navedi svog neprijatelja da povjeruje kako neće postići velike uspjehe ako riješi da te napadne; na taj način ćeš umanjiti njegovo oduševljenje.”



“Rijetko kad zapazimo da nas neobičnost okružuje. Čuda se događaju oko nas, Božji znaci nam pokazuju put, anđeli nas preklinju da ih saslušamo – međutim, mi se oglušujemo na sve to, jer smo naučili da postoje obrasci i pravila pomoću kojih se stiže do Boga.

Ne shvatamo da je on tamo gdje ga puštaju da uđe.” “Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče – uključujući i one koje gubimo. Kad porasteš, otkrićeš da si često branio laž, obmanjivao sebe ili patio zbog gluposti. Ako budeš dobar ratnik, nećeš sebe optuživati zbog toga.



Ali nipošto ne dozvoli da se tvoje greške ponove.” “Uvijek, kao i u ovom trenutku na svijetu je mnogo ljudi koji su već odustali od života. Ne srde se, ne plaču, tek čekaju da vrijeme prođe. Nisu prihvatali životne izazove i život ih više ne izaziva.”

Pokreće Blogger.