"Vrijeme je da se prestanete osvrtati u prošlost i oprostite sebi za sve"

Vrijeme je da se prestanete osvrtati u prošlost i prestanete okrivljivati za sve gluposti što su se desile.


Oprosti sebi za sva vremena kad si mislio da nisi dovoljno dobar. Oprostite sebi za sve one trenutke kada ste zaboravili na svoju vrijednost. Jer jedina osoba kojoj to možeš i trebaš oprostiti si ti. Oprostite sebi što se prema drugima odnosite s više poštovanja nego prema sebi.

Oprostite sebi što ste odlučili ostati u toksičnoj vezi jer niste željeli izgubiti nekoga koga ste istinski voljeli. Oprosti sebi za sve one trenutke kada si se svim silama borio da zadržim nekoga u svom životu - nekoga koga uopšte nije briga za tebe.



Oprostite sebi za sve one trenutke kada ste mislili da možete nekoga promijeniti ili „popraviti“ tako što ćete ga voljeti bezuvjetno. Oprostite sebi što ste drugu sreću stavili iznad svoje jer ste mislili da će isto učiniti i za vas. Oprostite sebi za sve one trenutke kada ste potrošili energiju za nekoga ko je nije zaslužio.

Neko ko nije zaslužio vašu pažnju, vaš trud, vašu ljubaznost, strpljenje. Oprostite sebi što ste dozvolili mišljenje druge osobe da utvrdi vašu vrijednost. Oprostite sebi što loše razmišljate o sebi - samo zato što je prema vama postupao nepravedno, nepošteno i učinjeno da se osjećate slabo i beznačajno.



Jer ti uopšte nisi slab! Ne krivite sebe ni za šta. Umjesto toga, počnite se osjećati ponosno na sebe. Budite ponosni na sebe što ste prešli dodatni kilometar da biste nekoga učinili sretnim, jer ste pronašli snage da više puta izađete iz svoje zone komfora. Budite ponosni na sebe što ste mogli oprostiti onima koji su pogriješili. Jer to je vrlina velikih ljudi.

Pokreće Blogger.