"Ne bih se željela vratiti u 20-te ni za šta na svijetu": Životni savjeti Monike Beluči

Monica Bellucci – italijanska boginja i žena koja plijeni. Njena harizma i ženstvenost oduševljava.


Monika je majka dvoje divne dece, poznaje tri jezika i obožava jogu. Vrlo otvoreno priča o životu i ne stidi se svojih godina. Evo nekoliko njenih izjava iz kojih možemo dosta toga naučiti. "Prvo dijete sam rodila sa 40, drugo sa 45, snimala u Bondu sa 50 i nikad ne bih voljela da ponovo imam 20 godina.

U mladosti imate beuatie di diable (đavolsku ljepotu) kako kažu Francuzi, ljepotu koju ne shvatate, koju niste spoznali. Ali, kad je tebi 50, unutar tebe se rađa ljepota druge vrste, ljepota koja ti daje snagu. Ta snaga nije vezana za spoljašnu ljepotu!



Ne bih željela da imam dvadeset ni za šta na svijetu. Sada sam mnogo srećnija nego tada. Sa dvadeset sam učila, pokušavala da razumijem ko želim da budem, patila od nesigurnosti. Sada znam tačno ono šta mi treba, i bez čega ne mogu živjeti." Ja uvijek kažem mladim djevojkama:

„Naučite da volite svoje tijelo!“ Jer savršenstvo ne postoji, i sasvim je očigledno da žena sa oblinama nije manje lijepa od vitke devojke. Jednostavno, treba naučiti prihvatati sebe, onakvom kakva jesi. Biti lijepa sa 20 godina - to je prirodno. Kada ste lijepi sa 35 ili 45- to je rezultat rada na sebi i unutrašnje sreće.



Osjećam se srećno u svojoj koži. I to nije zato što sam lijepa. Znam mnoge veoma lijepe ljude čiji je život užasan. I oni se vrlo loše osjećaju u svom tijelu. Osjećati unutrašnju udobnost nije kako izgledate spolja, već kako se osjećate unutra.

Ja sam srećna osoba, jer sam doživjela veliku ljubav prema sebi – imam vrlo veliku porodicu." Po mom mišljenju glupo je, s obzirom na mladost i ljepotu, postati sponzoruša nekoga sa dubokim džepom, beskrajno trošiti novac na žurke. Ljepota nam je potrebna kao pomoć da pronađemo harmoniju, ljubav i smisao u ovom haotičnom svijetu.

Pokreće Blogger.