"Muškarac bi trebao biti taj koji sve plaća, i to nije kazna": Pravila monetarnih odnosa

Muškarac i žena: Pravila monetarnih odnosa. U ljubavi novac nije prepreka? Ali milioni parova svađaju se i razilaze zbog novca. Štaviše, u bilo kojoj fazi veze i sa bilo kojim nivoom bogatstva.


1. Muškarac je hranitelj. I plaća sve. Ovo nije kazna, već potpuno normalno područje muške odgovornosti. Neke žene idu izvan sebe kako bi jednako popunjavale porodični budžet. Tada se pitaju zašto suprug sve više leži na kauču i ne traži posao nigdje. Jer zna - žena će zakrpati bilo koju financijsku rupu. Ne dozvolite sebi da ga razmazite...

2. Naučite razmenjivati. Nemojte misliti da muškarac duguje sve, a žena je samo potrošač. I ona daje mnogo samo u svojoj ženskoj sferi uticaja. Istinski mudra žena razumije koliko je važno razvijati se. Ona je inspirator, čuvar ognjišta, ljubavnik, sve u jednoj osobi.



3. Zaboravite "mogu sve sama!". Ne igrajte se sa vojnika, koji „ne plače i ne želi ništa“. Muškarci žele biti potrebni, žele darivati, žele osigurati svoje porodice. Da bi se muški potencijal razvio, žena je jednostavno dužna da financijska pitanja prebaci na muškarca. Njene su želje poput goriva za njegov motor.

4. Morate biti u mogućnosti pitati. Čovjek osjeća kada se iza zahtjeva krije lažno izvlačenje novca. Bez ultimatuma, bez nepristojnog tona. Nije važno šta tražite - buket cvijeća ili dijamanta - jednako se zahvalite i radujte. Vrijedan čovjek ne treba moliti.



5. Povjerenje je čvrst temelj odnosa. 6. Žena ne daje skupe poklone. Ovdje je sve jednostavno. Nije bitna cijena Lexusa, pa ni sam Lexus. Ono što je važno jeste banalna pažnja i emocije koje je poklon izazvao. Ne trošite mnogo na muškarca da bi odgovarao njegovom statusu ili da se dokazuje s tim.

Skupi pokloni su privilegija muškaraca. 7. Ne fokusirajte se na prihod. Da, vrlo malo ljudi uspijeva sagraditi raj u sopstvenom životu. Ali fokusiranje na novac u vezi je takođe blesavo. Sreća je u nama. Čak i ako odete na Maldive, imaćete sreće u unutrašnjosti.

Jaroslav Samilov

Pokreće Blogger.