Smješne i istinite činjenice o ženama: "Žene sa većim IQ obično ne žele mnogo djece"

Čini se da o ženama znamo gotovo sve: koliko riječi dnevno izgovore, zašto razlikuju više boja i koliko pojedu tokom života. Ali naučnici su odlučili kopati dublje i otkriti još zanimljive i neobične stvari o ženskoj prirodi. I priznajemo, našli su nešto što će nas iznenaditi.


1. Žene bolje pamte što treba učiniti, nego ono što su već učinile. „Žene, pored svog glavnog posla, imaju i mnogo različitih obaveza kod kuće,“ kaže psiholog Liana, „i moraju imati na umu puno više informacija. Ovako se trenira njihova memorija. "

2. Žene se ne zaljubljuju tako brzo kao muškarci. Bez obzira da li je mozak, srce ili hormoni ono što izaziva ljubav, muškarac se obično zaljubljuje mnogo ranije od žene. Studije su pokazale da se više od 25% muškaraca i samo 15% žena zaljubilo između prvog i četvrtog izlaska .



3. Što je ženski IQ veći, to ima manje djece. Britanski psiholog Satoshi Kanazawa izračunao je da se za svakih dodatnih 15 IQ bodova želja žene da rodi dijete smanjuje za 25% . Zaključio je da općenito čovječanstvo postaje glupo, jer pametne žene ne žele imati djecu ili su ograničene na samo jedno dijete.

Njihov prioritet je obično samo obrazovanje, samorazvoj, karijera i putovanja. 4. Što više djece ima žena, to će brže ostariti. Istraživači sa Sveučilišta George Mason u Sjedinjenim Američkim Državama otkrili su da žene koje su rodile, u poređenju s neizvjesnim ženama, imaju kraće telomere, odnosno one dijelove kromosoma koji štite DNK i opadaju s godinama.



U istraživanju je sudjelovalo oko 2 tisuće žena različitog uzrasta, a ispostavilo se da što je više djece rodila žena, to će se više telomeri skraćivati. 5. Dame u crvenom čine druge žene ljubomornima. Adam Pazda sa slovačke Akademije nauka izveo je zabavan eksperiment .

Podijelio je ženama i muškarcima fotografije nekoliko dama i zamolio ih da podijele svoja razmišljanja i utiske. Neke žene na fotografijama bile su obučene u crveno, a neke u druge boje. Studije su pokazale da žene aktivno reagiraju na žene u crvenom: vide ih kao prijetnju njihovim vezama.

Pokreće Blogger.