Ljubavna pravila koja bi mogla zauvijek promjeniti vaš ljubavni život: Savjeti psihologa

Postoje četiri pravila u ljubavnom životu koja zaista određuju stepen sreće u vezi i koliko će trajati.


Oni koji ne prepoznaju ova pravila osuđeni su na gubljenje vremena i živaca na pogrešne ljude. Prvo pravilo: Odnosi bi trebali biti lagani. Ljubavna veza bi se trebala odvijati lagano, bez problema. Osobe koje se odmah osjećaju poput starih poznanika su ti koji imaju sjajnu budućnost.

Ako vi već na početku veze stvarate tenzije i probleme gdje ih nema, izmišljate razloge za raspravu i svađu - ta veza nema sjajnu budućnost. Ljubav nije ako se zaljubimo u nečiju ljepotu, ljubav je kad se zaljubimo u karakter i imamo predivne teme za razgovor u svakoj prilici.



Drugo pravilo: Odnosi bi trebali biti zabavni. Ne trebamo dokaze da bi potvrdili koliko je ova stavka tačna. Čim veza prestane da donosi radost, i strasti se gase. Ne pretvarajte se u dva starca koji su izgubili smisao za humor i izgubili u lavirintu ozbiljnosti i obaveza.

To vodi u propast! Čim radost napusti vezu - ona postaje beskorisna. Treće pravilo: Pronađite uvijek razlog da se zaljubite u svog partnera iznova i iznova, kada strasti popuste. Sjetite se početka vaše veze i onoga što vas je spojilo na prvom mjestu.



Četvrto pravilo: Shvatite da ćete dolaziti u iskušenja da prevarite partnera, ali ako je on istinski dobra osoba i vidite budućnost sa njim nemojte padati na ove provokacije. Možda će vam imponovati što vas drugi žele ali u većini slučajeva ti drugi nisu bolji od vašeg stalnog partnera.


Pokreće Blogger.