Ako ste odlučili oprostiti prevaru: 12 stvari koje bi svaka žena trebala učiniti

Evo 12 koraka koje bi trebala preuzeti svaka žena ako je odlučila oprostiti preljubu muškarcu. 


1. Morate uočiti istinsko kajanje u njegovom ponašanju. 2. Morate mu u potpunosti izraziti svoju povrijeđenost. 3. Mora vam dati do znanja da u potpunosti razumije veličinu onoga što je učinio. 4. Mora biti voljan uložiti neprestane napore riječima i djelima kako bi dokazao da više nikada neće ponoviti isto.

5. Mora biti spreman da vas sasluša, i preduzme određene korake ka iscjeljenju rane koju je prouzrokovao. 6. Morate razviti empatiju prema emocionalnoj nesigurnosti. 7. Morate mu reći koliko vam ljubavi i pažnje treba. 8. Mora vam obećati da više neće ponoviti iste greške.



9. Odlučite da li vam treba ljubavni terapeut. 10. Morate mu otvoriti srce i dopustiti da s vama podijeli svoje strahove i svoju emocionalnu krhkost. 11. Naučite ga da vas sluša bolje. 12. Pronađite zajedno rješenje da prevaziđete probleme koji se pojave.

Čak i nakon što je sve rečeno i učinjeno - nakon što ste o svemu razgovarali i dali mu novu šansu - vrijeme je da nastavite dalje, ali možda nikada nećete moći u potpunosti oprostiti i zaboraviti. Čak i ako vam se vrati povjerenje bićete uvijek na oprezu, pitajući se kad će vas opet ozlijediti.



Ili možete odlučiti da je najbolje da se rastanete i pružite sebi priliku da upoznate nekoga novog. Prekid veze ili razvod nije uvijek najbolje rješenje. Mnogi parovi su uspjeli ponovo izgraditi sreću nakon prevare i naučiti mnogo na svojim greškama. Ponekad ljubav prevladava.

Pokreće Blogger.