"Ne slažem se da čovjek voli samo jednom: U životu postoje 3 prave ljubavi"

Svi smo čuli da ljudi govore: "Postoji samo jedna prava ljubav". Ta je izjava ili pogrešno rečena ili pogrešno shvaćena. Jer svako u životu doživi puno više od jedne ljubavi. Ja vjerujem da postoje 3.


Prva ljubav (pubertetska), zrela ljubav (svjesna) i treće istinska ljubav." Svi se sjećamo svoje prve veze: potpuno naivne, djetinjaste, smiješne, čiste, na ivici bajke o jednorozima. Ako niste imali tako bajnu romantičnu ljubav, onda vi i ja smo totalno različiti ljudi.

Ljubav definitivno dolazi više puta, a oni koji tvrde "da nisu nikada voljeli" uopšte ne razumiju osjećaje koje su proživjeli. Prva ljubav je uvijek bila strašno emotivna i obično je završavala razočaranjem i bolom, a ako osoba nije izvukla zaključke iz prvog puta, ponavljala se opet dok „budala“ ne odraste.



Druga ljubav došla je malo kasnije, kad smo odrasli, i bila je NAJBOLJA. Razumjeli smo ko smo, šta želimo, oblikovali svoj karakter, naučili manipulisati, isprobavati nove stvari. Poput tobogana, bacala nas je gore-dolje, popraćeno emocionalnim i psihološkim torturama.

Sreća za one kojima je sve išlo glatko. Zrela ljubav odvijala se za svakog drugačije, trajala je od godinu do pet, a ponekad i sedam godina (to je kada su 2 godine sreće i 5 godina strašnog smeća, što mnogi nazivaju "kompromisom"). Prava ljubav dolazi prirodno nakon svih promašaja.



Jednog dana samo upoznate osobu koja izgleda kao da zna sve o vama. Kroz tu osobu vidite svijet drugačije. Takvu osobu ne želite prevariti, već naprotiv - želite izgraditi čitavu budućnost sa njom. Da, često se ta ljubav potpuno razlikuje od prve dvije: i možda izgleda manje uzbudljivo ali takva je ljubav najkvalitetnija; lakša je, jednostavnija, smirenija. I to je ono što svakom čovjeku treba.

Elokon D.

Pokreće Blogger.