Zašto mnogi muškarci varaju dobru ženu sa gorom: Psiholog objašnjava

Mnogi se pitaju: Zašto muškarac vara dobru ženu sa kojim mu je lijepo, sa gorom ženom? 


Obrazloženje nije uvek tako jednostavno. Samo zato što je žena lijepa ne garantuje da će muškarac ostati vjeran. To takođe ne opravdava njegovu nevjernost, ali pogledajmo razloge zbog kojih muškarci mogu varati svoje predivne žene.

Ona je predobra za njega i on osjeti taj pritisak: Pritisak da živite kod sjajne i raskošne žene može biti prevelik da bi se bilo koji momak mogao nositi s njim. To ne opravdava njegovo ponašanje, ali možda misli da se ne može takmičiti ili da je ne zaslužuje.



Pa šta on onda radi? Onda traži nekog sebi ravnog? Nekome se više sviđa neko na njegovom nivou. Ovo je lični problem i nema nikakve veze sa ženom sa kojom je, pa se žene ne bi trebale osjećati loše zbog toga što su „previše dobre“. Lijepa ali slabo pametna:

Šansa je da je ona samo lijepa žena i ništa više. Ovo ponašanje može je učiniti i plitkom ili manje inteligentnom. Čovjek se možda vara jer traži pažnju i nekoga s kim može razgovarati. 'Dosadno mu je: Nakon nekog vremena, u vezi i / ili braku razvija se nivo komfora i momak želi nešto više.



Umjesto da tu poruku prenese svom partneru, on je traži u nekom drugom. Bez drame: Nakon nekog vremena, neki se odnosi mogu zakomplikovati. Ponekad muškarac samo želi provod. Ovo je više bijeg od problema, a ne rješavanje problema i bavljenje onim što se događa kod kuće.

On je nesiguran: Ako se brine za to da ona provodi vrijeme sa drugima naokolo, možda će se vodeći tom prepostavkom upustiti u isto. Tako da će prevladati taj strah na možda pogrešan način. Nesigurna je: Neke lijepe žene su stalno zabrinute zbog svog izgleda i tijela. Uvijek gledaju što jedu, provode beskrajne sate u teretani i brinu se o tome kako će im odjeća odgovarati.

Sve to ostavlja manje vremena za vezu i to je još jedno nepravilno ponašanje koje je čovjeka navelo da vara. Pritisak vršnjaka: Neki misle da je u redu varati ili njihovi drugovi varaju kako bi se uklopili i bili dio publike. Iskušenje: Nekada je čovjek naprosto u iskušenju da poklekne i javi se onoj mladoj djevojci koja ga spopada već duže vremena. Nažalost malo njih odole takvima.

Pokreće Blogger.