Kako se odnositi prema lošim ljudima: "Ono što poželite njima moglo bi se vratiti vama"

Terapeut Martina Faulkner ima veliko iskustvo iza sebe u postizanju balansa sreće i užitka među životima drugih koje dijeli na svom blogu Inspirebites.


Kada je u redu poželjeti nekome loše? Pa, kratki odgovor je: nikad. A dugi odgovor je: nikad. Nikada nije u redu poželjeti nekome nesreću. Ako to učinite, ista ta energija vam se vaća i to puta deset. Karma u tom pogledu ne diskriminira - kako sjete tako i ženjete.

Zapravo znam nekoliko "duhovnih" učitelja koji su  savjetovali klijente da nanesu štetu drugom čovjeku. Svaki put kad čujem za to - zadrhtim. (Ozbiljno!) Srećom, moj prvi potez s razumijevanjem ove jednostavne istine potekao je od moga djeda Reikija koji me je naučio vrlo jednostavnu lekciju:



Nikada ne namećete svoju volju nikome drugome. Nikad. To će se uvijek loše odraziti navas. Uvijek. To sam naučio u prvoj sedmici proučavanja Reikija i počeo otkrivati ​​svoje vlastite darove, ali milenijumi istorije u drugim tradicijama nauče istu poruku, a ona glasi ovako:

Postupite prema drugima onako kako biste vi htjeli prema vama. Ako ne želite da vam netko poželi štetu, nemojte to ni drugima. Zaista je tako jednostavno. Mi sami odlučujemo da komplikujemo stvar koristeći tri najfunkcionalnija svojstva uma: opravdanje, generalizaciju i racionalizaciju.



Ne možete baciti negativnu mrežu i očekivati da će vam se vratiti nešto pozitivno. Ništa dobro ne proizlazi iz sjetve ili ispuštanja otrova u vlastitom životu i otrovnosti u svijetu. Iako se u ovom trenutku može „osjećati dobro“, na kraju će dugoročno stvoriti više problema.

Pokreće Blogger.