"Imati loš posao je bolje nego biti bez posla" - 20 životnih savjeta stogodišnjeg dede

Kada vam treba savjet, pitajte nekoga ko najbolje zna, otiđite nekome ko je sve prošao i vidio. A ko bi mogao biti bolji od pradjeda, s 99 godina životnog iskustva iza sebe?


 Nedavno je Macy Williams pisala o svom pradjedu i njegovim životnim lekcijama koje svi možemo primijeniti. Ona ga naziva "inspirativnim čovjekom." „U životu je toliko toga doživio - ljubav, gubitak, trijumf i neuspjeh. I kroz sve to on je i dalje ostao sam i usmeravao ljude da se smiju "..

Djed, čije je pravo ime Andy Anderson, pun je savjeta. Imao je prilično nevjerovatan život. Nikad nije otišao na fakultet, ali je završio kao nacionalni direktor mliječnih proizvoda u lancu prehrambenih proizvoda Safeway. Takođe je bio u braku skoro 70 godina - sve dok mu nije preminula supruga. Rekao je da je to ljubav na prvi pogled.



Ovo su njegovi savjeti koje je znao često ponavljati: Uvijek održavajte dobar smisao za humor. Nikad nije dobro da počnete sa dna. Vježbajte svaki dan, čak i kad vam se ne vježba. Ne trošite više novca nego što zarađujete. Svakodnevno pijte sok od pomorandže.

Ljubav na prvi pogled nije basna. Imati loš posao bolje je nego biti bez posla. Vaša porodica je najdragocjenije što ćete ikada imati u životu. Jedite kobasicu svaki dan - meni je to uspelo. Život vam je osjetljiv, a ako zanemarite sebe, razmazit ćete se. To me je naučio sir.



Nikad se ne bojte biti istinski ja. Svi imaju previše odeće. Nosite ono što imate i prestanite kupovati više. Morate biti u mogućnosti da oprostite, čak i ako je to teško učiniti. Uštedite novac sada i potrošite ga kasnije. Ljubav nije uvijek laka; ponekad morate raditi na tome.

Pronađite nešto komično u svakoj pojedinoj situaciji. Ako se suočite s problemom, ne odlažite pokušaj da to shvatite. Ali ako ne postoji način da to shvatite, morate to zaboraviti. Obavezno radite ono što volite; nemojte se bojati slijediti one snove koje imate za sebe.

Obrazovanje je važno, ali nije potrebno. Život može biti obrazovanje samo po sebi. Istražite svoj svijet i budite znatiželjni. Pokušajte ne uzimati sebe tako ozbiljno. Sačuvajte zdrav razum. Razmislite o najprihvatljivijem odgovoru u svakoj situaciji. Ako nemate zdrav razum, bićete izgubljeni. Život je dar koji morate odmotati. Na vama je da utvrdite hoće li vas ono što je unutra dovesti do sreće ili užasa. Imate moć sami donijeti tu odluku.

Pokreće Blogger.