Glupost je čekati muškarca da se promjeni - Ako ga vaša ljubav nije promjenila teško će išta

Čekanje da se osoba promijeni je oblik nepotrebne patnje. Ovo se često događa kod nesigurnih žena.


Tipično, jedna osoba želi da drugi usvoji određena ponašanja, poboljša njegovo ponašanje i nauči ga voljeti jednog dana kako želi. Ta se očekivanja rijetko ispune. Vjerovanje da će netko potpuno promijeniti njihovo ponašanje može stvoriti emocionalnu ovisnost koja je jednako štetna koliko i iscrpljujuća.

To znači živjeti u očekivanju čuda i vjerovati u riječi partnera kada kaže da će se to promijeniti i da se loše prošle situacije više nikada neće ponoviti. Zapravo, opet padate u zamku. Te su situacije češće nego što možda mislite. To se može dogoditi jer, kad volite, očekujete povjerenje svog partnera.



Ljubav i povjerenje su povezani. Stoga dajemo drugu, treću i, ako je potrebno, četvrtu priliku dok se odnos poboljša. Borimo se sa uvjerenjem, jer ljubav je vjerovati da će svaka žrtva biti vraćena. Međutim, dođe vrijeme kada osoba otvori oči i shvati da se ono što je željela neće ostvariti.

"Priča nema početka i kraja: izabran je proizvoljan trenutak iskustva iz kojeg se može pogledati natrag ili naprijed." Neprestano očekujemo da se i drugi promijene. Ova nada se takođe odnosi na porodično okruženje i rast djeteta. Na primjer, kada ponašanje naše djece nije ono što se očekuje, vršimo korekcije i informiramo ih o tome što želimo i očekujemo od njih: poštovanje, pažnja, naklonost, odgovornost.



Šta bismo trebali učiniti ako se nađemo u takvoj vezi? Odgovor je jednostavan. Ako smo nezadovoljni i partner nema namjeru na bilo koji način poboljšati situaciju, moraćemo poduzeti promjenu. Sve što moramo učiniti je okrenuti stranicu i zaliječiti rane koje smo dugo zanemarivali. U ovim okolnostima je i preporučljivo potražiti pomoć iskusnih stručnjaka. 

Pokreće Blogger.