Prevara je nekad poslednja nada za spas veze i braka: Kada treba ostati a kad otići?

Da prevara boli, u svakom svom obliku, ali nekada može donijeti i dobre ishode kod propalih veza.


Tema prevare u ljubavnim vezama često je neizbježna tema. Ljudi uglavnom imaju tendenciju da aktivno raspravljaju o osobnim pričama, a kad su sami tema te iste, još ih je teže zanemariti. Uvredimo se, optužujemo, osuđujemo, žalimo, objavljujemo... Sve je to dio prevare.

Ali je izdaja vrlo lična priča i sjajna prilika da se promijenimo na bolje. Prevara nije uvek izdaja: Izdaja nije iznenađujuća i neooriginalna. Nije ni čudo - jer od nje nije pošteđen nijedan odnos, čak ni najsretniji. To je možda neizbježna faza za svaki par.



Uvijek je to kombinacija obrazaca i nesreća koje mogu proizaći iz nesrećnog i dosadnog porodičnog života, kao i partnerove interne greške. Kada je veza već došla u fazu dosade, kada partneri ne primjećuju vrijednost jedan drugog tada bi prevara bila odlična za razdrmavanje odnosa i otvaranje očiju.

Ali ako ta prevara ipak ne otvori oči već nanese trajnu štetu vezi tada je bolje otići. Ako ste skloni vjerovanju da vam ne treba veza i odlučili ste otići, polako odlazite. Vjeruje se da svako od nas za svaki određeni slučaj ima određenu rezervu emocija i osjećaja..



Ostavite drugu polovicu tek kad ste sigurni da je cijela rezerva već iscrpljena. Inače ćete za mjesec dana shvatiti da ste oprostili "voljenoj" i da ćete se vratiti  - i to je ispunjeno začaranim krugom. Ako odlučite otići, zauvijek odlazite. Uostalom, u svijetu postoji još 7,5 milijardi ljudi.

Pokreće Blogger.