Velike životne lekcije: "Um je sve, što mislimo to i postanemo"

Da bismo težili da budemo bolji i jači treba nam inspiracija, zato vam donosimo jedne od najboljih izreka.


1. Ono što jesmo rezultat je onoga što smo mislili. Um je sve. Što mislimo to i postanemo. 2. Zlodjela nastaju zbog uma. Ako promijenimo um mogu li zlodjela opstati? 3. Tisuće svijeća se može zapaliti jednom jedinom svijećom, a da se život te svijeće ne skrati.

Sreća se nikada ne umanjuje njenim dijeljenjem. 4. Ne živite u prošlosti, ne maštajte o budućnosti, koncentrirajte svoj um samo na sadašnji trenutak. 5. Ma koliko da svetih riječi pročitate, ma koliko da ih izgovorite, kakvo dobro od njih ako ne radite po njima?



6. Čak se ni smrti ne boji onaj koji je živio mudro. 7. Mir dolazi iznutra. Ne tražite ga izvan. 8. Na nebu nema razlike između istoka i zapada. Ljudi prave razliku u vlastitom umu i onda vjeruju da je istinita. 9. Ako bismo jasno mogli vidjeti čudo jednog jedinog cvijeta, čitav naš život bi se promijenio.

10. Jedini pravi neuspjeh u životu je ne biti vjeran onome što znaš da je ispravno. 11. Nećete biti kažnjeni za svoj bijes, bit ćete kažnjeni svojim bijesom. 12. Vi sami, jednako koliko i sve ostalo u cijelom univerzumu, zaslužujete ljubav i privrženost. 13. Tri stvari se ne mogu dugo skrivati: sunce, mjesec i istina.



14. Onaj koji se oslobodi ogorčenih i uvredljivih misli sigurno nađe mir. 15. Razumjeti sve znači oprostiti sve. 16. Kada je um čist, sreća dolazi kao sjenka koja nikada ne odlazi. 17. Ne možete putovati dok sami ne postane put. 18. Kada shvatite koliko je sve savršeno, zabacit ćete glavu unazad i smijat ćete se nebesima. 19. Krčag se puni kap po kap.

Pokreće Blogger.