"Najveći uspjeh u životu jeste biti zadovoljan sobom" - Velike životne lekcije

Svatko od nau zapadne u razdoblje i kojem se osjećamo kao da nismo dovoljno dobri, za sebe, za druge, za partnera. I to je teško. Baš zbog toga je najveći uspjeh u životu biti zadovoljan sobom.


Može li se naučiti kako se razveseliti i kako biti sretan? No,jesam li zadovoljan sobom i raspoložen ovisi prvenstveno o meni, toje sve u mojoj glavi. Nemojte čekati da se netko vama obrati i pokuša vas oraspoložiti– na kraju, potištenost je u vašoj glavi, što je jedino mjesto nakojem biste trebali tražiti rješenje!

Prvo što biste trebali napraviti jest potruditi se i družiti sdrugim osobama i razmišljati pozitivno. Naravno, ovo je teško,pogotovo kada vam tište problemi – sve što želimo napraviti kada sesjećamo depresivno je zaključati se sami doma i ne proviriti glavuvan. Prisilite se i pozovite prijateljicu na kavu, makar kod sebedoma, ako se ne želite izvući van iz stana.



Šanse su da će vam se raspoloženje poboljšati, a razgovor nemora uvijek ići u smjeru vaših problema. Pustite drugu stranu nekapriča o svojim dogodovštinama, možda vam one zaokupe misli. Nalazak s pozitivnim i vedrim osobama može biti vrlo koristan ipomoći vam podići raspoloženje.

Cilj je započeti društvenu interakciju i dopustiti drugima da malo svoje pozitivne energije prenesu na vas. Nazovite prijatelja sa psom i ponudite se izvestiga u šetnju – životinje su pravi raspršivači stresa, snižavaju tlaki pune nas endorfinima – hormonima sreće.



Umjesto razmišljanja o mračnim stvarima i problemima koji vasmuče, na njih stavite veto ako već ne možete naći pravo rješenje.Probajte uvidjeti svjetlu stranu svog života: mi smo rezultatsvojih misli! Učinite nešto samo za sebe. Ovo je vrijeme kada biste trebaliobjeručke prigrliti sebičnost i odlučiti se za nešto što steodgađali ili za što niste imali hrabrosti.

Možda je to vikend unekom drugom gradu, dan u wellness centru, masaža, nova frizura,komadić nakita ili tečaj plesa na koji ste uvijek htjeli ići.Poanta ovog koraka je da se malo razmazite i sebe stavite na prvomjesto.

Nakon što ste se pobrinuli za sebe, razveselite druge: učinite nešto dobro za druge osobe. Zašto ne biste poklonili nešto bliskom prijatelju ili ispekli kolače kolegama na poslu? Ako ne želite trošiti novac, možete sami izraditi dekorativni predmet ili nakitkoji bi mogao razveseliti onoga koje je namijenjen, a samim time ćeosmijeh prijeći i na vaše lice.

Sreća je zarazna! U pravilu su izvori lošeg raspoloženja stvari koje su nam se dogodile u prošlosti. Bitno je koncentrirati se na sadašnjost jer jedino na nju možete utjecati. Vaša budućnost će biti rezultats vega što radite u sadašnjosti.

Pokreće Blogger.