Ako nisam u vezi to ne znači da sam dostpuna: Naprotiv, cjenim svoju slobodu

Slobodna žena je uvijek na meti mnogih muškaraca koji često njenu slobodu mjenjaju za dostupnost.


Iste sekunde kad se promenio moj status veze to je bilo kao da je svetionik na nebu počeo odašiljati signal koji pokazuje moju otvorenost ka netraženoj muškoj pažnji. Ali dopustite mi da pojasnim: ne šaljem ja nikakve signale. Ja gasim svetlo za koje nisam ni znala da je upaljeno.

Niti mi treba niti želim muškarca u bilo kom obliku koji će popuniti ono što se smatra prazninom, hvala lepa. Fokusiram se na se veći uspeh u svakom pogledu. Na prvom mestu su moja deca, potom moj posao, zatim dom, prijatelji i možda moji nerazumni standardi organizacije i čistoće.



Nisam fokusirana na pronalaženje svoje druge polovine, jer sam već cela. Jedan muškarac mi je jednom rekao: „Ti si baš onako jedna cela žena.“ Bio je u pravu. Jesam cela. I previše da bih mogla stati u pola ičega. Zašto nedostatak partnera u mom životu implicira da mi treba neko?

Otkud to insistiranje na ideji da to što sam sama znači da je prihvatljivo da neko nastavlja da mi se uporno nabacuje nakon što kažem da nisam zainteresovana? I, molim vas, prestanite me uveravati da ću naći onog pravog; ja sam ona prava! Da želim profil za upoznavanje ljudi, napravila bih ga.



Moj privatni profil nije to. Zaista ne želim slike vaših genitalija u svom inboksu. U čemu je uopšte, dođavola, fazon sa tim? I ne želim da nastavljate da me zovete da izađemo kad sam vam već rekla ne. Ne želim da mi pošaljete piće. Zapravo, ja maltene i ne pijem, pa ću verovatno pijuckati ovo jedno vino čitavu noć dok uživam u društvu svojih prijatelja.

Kada se sredim da izađem to ne znači da želim da me muškarci odmeravaju. Dovoljna mi je samo moja potvrda. Potrudim se da izgledam lepo zbog sebe. Da mi se stvarno sviđate videli biste me u helankama ili spavaćici sa neurednom punđom i bez šminke – jer tako zapravo i izgledam većinu vremena.

zenskikutak.rs

Pokreće Blogger.