Sretna majka - Sretna porodica: Sve što bi jedna mama trebala sebi priuštiti

Majka nije samo žena koja odgaja, kuha, podiže djecu i čuva svog supruga - ona je puno više od toga.


U ovo moderno vrijeme nije lako biti roditelj. Riječ je o najzahtjevnijim poslu na svijetu, a najveća nagrada su dobro odgojena, sretna i zadovoljna djeca. U tom slučaju znate da ste odradili sve točno onako kako ste i zamislili i zbog toga budite ponosni na sebe.

No, budući da se radi o jednom od zahtjevnijih poslova, svakoj majci su potrebni ljubav, razumijevanje i podrška. Žena koja sve to dobije od svojih najbližih, s pravom može reći da je sretna žena. U nastavku donosimo što je sve potrebno svakoj majci da bi bila sretna i ispunjena. Pravo na samo svoj prostor:



Svaka mama žudi za prostorom na kojem će uhvatiti nekoliko minuta samo za sebe. Taj prostor mora biti oslobođen od prljavog rublja, namirnica i kuhinjskog pribora i mora biti sve o čemu ona sanja. Nekim mamama to je udoban naslonjač u kojem će ispružiti svoje noge i pročitati nekoliko stranica knjige, dok druge vole pobjeći u prirodi i nekoliko minuta uživati u opuštajućoj zelenoj boji i svježem zraku.

Dobre prijateljice: Kada joj nedostaje podrške i razumijevanja, nitko je neće razumjeti bolje od njezinih prijateljica. To su osobe s kojima može u trenu dogovoriti ženski izlazak i opustiti se daleko od partnera i djece. Vrijeme za sebe: Da bi svaka mama dobro funkcionirala potrebno joj je vrijeme za sebe.



U tih nekoliko trenutaka koje će ukrasti svakog dana ona će napuniti baterije uz meditaciju, dobru knjigu, šetnju, shopping ili jednostavno sjedeći u tišini i odmarati. Partnera koji je podržava: Iako partner ili suprug nije neophodan, žena koja ima stabilan intimni odnos, zadovoljnija je i sretnija što se odražava i na njezinu djecu.

Partner ili suprug mogu joj pomoći u odgoju djece, u obavljanju kućanskih poslova, ali i u pružanju podrške kada joj je to potrebno. Topli dom za svoju djecu: Ne postoji veća sreća za svaku mamu od one kada zna da su njezina djeca sigurna u domu i da im se ništa ne može dogoditi.

Mama povremeno treba i druge ljude u obitelji koji će joj pomoći u odgoju djece, ali i opuštanju od svih problema i stresa koji joj se nakupio tijekom dužeg razdoblja. Svaka dobra mama zna da misleći na sebe i voleći sebe, ona misli i na svoju djecu, jer odmorna, zdrava i sretna mama poklanja sve to i svojoj obitelji.

Pokreće Blogger.