Iz ugla jednog muškarca: "Najčešći razlozi zbog kojih ostavljamo žene"

Jedan muškarac je podjelio priču iz svog ugla zašto većina muškaraca ostavlja svoje drage partnerke.


1. Našao je drugu. To je osnovni razlog zbog kojega muškarac ostavlja ženu, ali nije tako jednostavan kao što vam se može učiniti. Nije seks taj zbog čega muškarac ostavlja ženu. Nije čak ni to što mu je pod rukom nešto novo. Jednostavno je zaključio kako ga ona voli više od vas.

To ne znači da mu je ona draža. To jednostavno znači da su muškarci poput pasa. Jeste li ikad promatrali psa koji si je zabio u glavu da negdje u blizini ima mesa? Ništa mu drugo tad na svijetu nije važno, pa čak da i postoji nešto važnije tog trenutka, u psećem mozgu ne bi bilo mjesta da o tome razmišlja jer mu je glava ispunjena psećom hranom.



2. On je u krizi srednjih godina. To je pogrešan naziv. Kriza srednjih godina može se pojaviti bilo kada – a obično i tako bude – od doba adolescencije do postizanja mudrosti i prihvaćanja života što dolazi sa zrelošću (odmah nakon smrti, a pitanje je ako i tada).

Kriza srednjih godina kod muškarca nastupi onda kad shvati da nikad neće biti vrhovni gospodar svemira, nego da će umrijeti. Ne intervenirate li na vrijeme, može se dogoditi da vaš muškarac poželi umrijeti ili nestati. Nije to posebno razumna reakcija, ali što sad kad ju je evolucija namijenila muškarcu?



A pošto evolucija ujedno i štiti muškarce od takvih osjećaja  oni reagiraju tako da to smjesta prebace na najbližu ženu koja se tu nađe, krive ju što im podriva samopouzdanje, što ga priječi u karijeri i što ga je zarobila u vezi bez ljubavi. Tu se može dogoditi da muškarac odluči da je vezi kraj i da vas napusti. Ali, ne nađe li u međuvremenu neku drugu vratit će vam se poput pokislog psa.

Ali za razliku od psa koji će prestati cviliti, muškarac neće. 3. Njezine osobne navike izluđuju ga. Muškarcu je to snažni znak da nešto nije kako treba. U nekim rijetkim slučajevima kad se na primjer dogodi da žena počne piti ko’ smuk, prestane se prati, vodi javno ljubav s divljim zvjerima i vegetacijom, a kuću ukrašava unutarnjim organima koje je pokupila u klaonici, muškarac može biti u pravu.

Pokreće Blogger.