Glumica i u 5. deceniji izgleda fantastično: Otkad je promjenila ishranu sve ide na bolje

Popularna holivudska glumica ne stidi se podjeliti sa svima svoje trikove i savjete za predivan izgled.


Na njenom licu ništa ne navodi da pomislite da ona ima 47 godina. Gwyneth Paltrow može se pohvaliti blistavom kožom, sjajnom kosom, vitkom figurom i licem bez bora. Ona je prava enciklopedija zdravih recepata.

Od 2008. godine potpuno je promijenila svoje navike i kaže da su rezultati takvog načina života brzo postali vidljivi. Ona često svoja iskustva dijeli s pratiocima na svom portalu Goop i na društvenim mrežama, a njen izgled je posljedica zdravih navika, godinama je bila makrobiotičarka.



A sada je veganka, ali kako kaže “ne baš striktna”. Ono što ona naglašava kao poseban dio njenog režima je detoks tijela koji prakticira 2 puta godišnje u trajanju od 2 tjedna. “Slažem se, sama riječ detoks već zvuči zastrašujuće, ali u mom slučaju ne važe tako stroga pravila.

To nije klasičan detoks. Ovaj tretman primjenjujem poslije perioda kada se malo opustim s hranom i želim se vratiti na pravi put.” Osnovni principi mog detoksa su eliminacija mliječnih masti, šećera i glutena iz prehrane. Njen cilj nije samo osloboditi se viška kilograma, već i eliminirati toksine nagomilane u tijelu.



Detoks s vremena na vrijeme ima mnogo prednosti za naše tijelo. Osim što ćete izgubiti koji kilogram viška, oslobodit ćete se svih štetnih tvari koje se talože u tijelu, olakšat ćete rad crijeva i ubrzati metabolizam. “Dok sam na ovakvom režimu prehrane trudim se da što više pješačim. Fizička aktivnost je jako bitna!”

Pokreće Blogger.