Genijalni načini da očistite nakit i burme - Čiste stvari su čist um

Ako imate  nakita koji je zreo za čišćenje donosimo vam neke od genijalnih načina kako to da uradite.


Ukoliko svoj verenički prsten ili burmu nosite bez prestanka, nakit će se zbog izloženosti raznim uticajima vremenom uprljati i izgubiti svoju blistavost. Osim što ga možete zaštititi tako što ćete ga skidati za vreme pranja ruku i obavljanja kućnih poslovna, savet stručnjaka je da ga redovno održavate odnosno čistite.

Jedna kreativna mama je na internetu otkrila fenomenalan trik za čišćenje burme od belog zlata, a sve što vam je potrebno je gazirana mineralna voda. Potopila je svoj prsten u posudu sa gaziranom vodom, a nakit je ponovo dobio sjaj i izgledao kao da je nov...



Ubacila sam prstenje u gaziranu vodu i ostavila da odstoji nekoliko sati. Kada sam ga izvadila ponovo je bio blistav. U čaši se skupila sva prljavštinu koja je izašla iz njega - napisala je ova kreativna dama. Zlatni nakit se može očistiti pivom, a dovoljno ga je naneti na mekanu krpu i njime ispolirati ogrlicu ili narukvicu.

Nakit potom treba dodatno prebrisati suvom krpom kako ne bi ostali tragovi kapljica. Nakit ukrašen cirkonima ne preporučuje se prati pivom jer se može uništiti. Bijela pasta za zube bez granula, topla voda i krpica brzo i jednostavno skidaju prljavštinu s nakita i vraćaju mu sjaj. Pastu za zube dobro utrljaj u nakit i ostavi da odstoji barem deset minuta, a potom isperi i ispoliraj.



Soda Bikarbona - Jednostavan sastojak koji sigurno imaš u kuhinji možeš koristiti u čišćenju cijelog kućanstva, a odličan je i za nakit. U pola decilitra vode otopi tri žličice sode i u tu smjesu uroni svoj nakit na nekoliko sati, nakon čega ga isperi običnom vodom i ispoliraj. Umjesto s vodom, sodu možeš pomiješati i s pivom, rezultat je isti.

Pokreće Blogger.