Ciljevi koje bi trebali postići do 30-te godine: "Do tad bi trebali shvatiti šta sve možete"

Tridesete godine su velika prekretnica za čovjeka, pogotovo u emotivnom smislu jer osjeća zrelost.


Ukoliko ste mlađi od 30 godina, ovo vam je prilika da si postavite određene ciljeve u životu, a ovo su neki do kojih bi svatko trebao doći u toj dobi. Biti neovisan i zadovoljan sobom ključ je uspjeha i sreće. To je doba života kada ste u punoj snazi, a opet mudriji nego što ste bili sa 20.

Život je konstantan rast koji sa sobom donosi određene promjene. Najgore je u životu ostati tapkati na istom mjestu. 1. Živjeti sam. 2. Otići sam na putovanje. 3. Prihvatiti se takvim kakav je. 4. Biti prijatelj s roditeljima. 5. Organizirati večeru za odrasle. 6. Tražiti povišicu na poslu.



7. Prestati brinuti što drugi misle. 8. Meditirati redovito. 9. Naučiti nešto novo, neku vještinu. 10. Razgovarati sa psihijatrom. 11. Naučiti se nositi sa tugom. 12. Sam sebi nešto darivati. 13. Pronaći prijatelje u teretani. 14. Naučiti kako ponekad biti sebičan.

“Do 30. godine trebali biste znati što sve možete. S profesionalnog i poslovnog kuta gledišta, biti stručnjak u određenom području važnije je od svega”, smatra Saltzman. Njegov savjet je da rano treba uložiti trud u ono što radimo kako bismo postali izvrsni u tom području.



“Morate znati kamo idete ako tamo želite stići”. Naša izjava o viziji ne treba biti dugačak manifest, nego jednostavno shvaćanje zbog čega nešto radimo. Do toga se može doći ako odgovorimo na pitanja ‘Kako se želim osjećati kada idem na posao svaki dan?’,

‘Na koji način moj posao pozitivno utječe na moj život i život drugih?’ i ‘Što me zadovoljava u ovom tipu posla?'” Pravilna organizacija vremena je vještina koju treba savladati do tridesete, tvrdi Barry S. Saltzman, poslovni stručnjak i direktor Saltzman Enterprise grupe.

Saltzman ističe kako je vrijeme novac, a nijedna tvrtka neće biti sretna ako se novac nepotrebno rasipa. “Učenje do tridesete što vas čini učinkovitim je važno za profesionalan razvoj jer će to stvoriti bolji dojam o vama u očima vaših nadređenih”.

Pokreće Blogger.